Kolejden otizmliler sınıfı

Güncelleme Tarihi:

Kolejden otizmliler sınıfı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 14:50

İstanbul Özel Saint-Joseph Lisesi, otizmliler için yeni açılan lisesinde özel bir sınıf oluşturuyor. “Herkes için iyi eğitim vizyonuyla” sloganıyla hareket eden lise otizm tanısı konan gençler için Tohum Otizm Vakfı işbirliği ile Türkiye’nin ilk özel eğitim sınıfını Kadıköy Moda’daki kampüsünde açıyor.

Haberin Devamı

2014-2015 eğitim öğretim yılında sınırlı sayıdaki kontenjanı ile hizmet vermeye başlayacak lise özel eğitim sınıfına otizmli gençleri bekliyor.
Sınavla öğrenci alan İstanbul Saint Joseph Lisesi, yeni açılan özel eğitim sınıfına öğrencilerini sınavsız kabul edecek ve 14-21 yaş otizm tanısı almış gençlere birebir eğitim verecek.
Lise yetkilileri “Tohum Otizm Vakfı Özel Eğitim Okulu’nun 8 yıldır uyguladığı ve otizmli çocukların eğitiminde başarı kazanmış en etkili bilimsel yöntemler artık Kadıköy Moda’daki Saint Joseph Lisesi’nde uygulanacak.” dedi.

90 bin otizmli var

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’de son 10 yılda 90.000 bin çocuk otizm tanısı aldı. Otizm Spektrum Bozukluğunun görülme sıklığı son 10 yılda çok önemli bir artış göstermiştir. Dünya’da bu oranın 88’de 1 olduğu düşünüldüğünde, yapılan nüfus projeksiyonuna göre ülkemizde yalnızca 0-18 yaş grubu arasında halen yaklaşık 285.000 Otizmli çocuk eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerden faydalanmak için bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!