KKTC'li feminist vekilin 'tecavüz' iddiaları ortalığı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

KKTCli feminist vekilin tecavüz iddiaları ortalığı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 17:08

KKTC Meclisi’nde 2015 bütçe görüşmeleri sırasında iktidardaki Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) feminist milletvekili Doğuş Derya’nın, “Kilise ilk defa 74 yılında kürtajı serbest bıraktı. O kadar çok Kıbrıslı Rum kadın vardı ki tecavüze uğrayan” demesi Ada’yı karıştırdı.

Haberin Devamı

Derya, KKTC’de büyük yankı uyandıran sözlerini Meclis kürsüsünden önceki akşam dile getirdi. Milletvekili seçildiği 2013 seçimlerinde meclis kürsüsünden ettiği ‘Federal Kıbrıs’a bağlılık' yemini nedeniyle uzun süre tartışmaların odağında kalan Derya, milliyetçi milletvekillerinden Zorlu Töre’nin çözüm karşıtı görüşlerine cevap vermek üzere kürsüye çıktı.

'74'TE KİLİSE KÜRTAJI SERBEST BIRAKTI'
Derya, Ada’da "faşizmin faşizmi beslediğini" belirterek, “Kıbrıslı Rumlar, Ermeniler ve Maronitler de en az bizim kadar acı çektiler, kaybettiler, evlerinden kovuldular, mülklerinden oldular, tecavüze uğradılar. Kilise ilk defa 74 yılında kürtajı serbest bıraktı. O kadar çok Kıbrıslı Rum kadın vardı ki tecavüze uğrayan… Kendi hakikatlerimizi haykırırken bir başkasının da acı çektiğini, görmezden geldiğimiz kişilerin de insan olduğunu, barışı da savaşı da insanların yaptığını unutmadan konuşmak gerek” dedi.

Haberin Devamı

'KÜFREDENLER VATANDAŞLIKTAN ATILSIN'
Derya’nın Rum kadınların tecavüze uğradığı konusundaki sözleri milliyetçi kesimlerin büyük tepkisini çekti. Milliyetçi dernekler kınama mesajları yayımlarken, sosyal medya üzerinden de feminist vekile ağır hakaretler edildi.

Derya, sosyal medyadan küfür edenlere dava açma kararı alırken partisi CTP’nin Genel Sekreteri Kutlay Erk, hakaret içeren mesajı nedeniyle Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’nun KKTC vatandaşlığından çıkarılması gerektiğini söyledi.

KKTCli feminist vekilin tecavüz iddiaları ortalığı karıştırdı


KKTCli feminist vekilin tecavüz iddiaları ortalığı karıştırdı


KKTCli feminist vekilin tecavüz iddiaları ortalığı karıştırdı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!