Mutlu olmak için daha ne kadarına ihtiyacımız var?

Güncelleme Tarihi:

Mutlu olmak için daha  ne kadarına ihtiyacımız var
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 16:09

‘Şair Kısakulak’ kitabıyla tanıdığımız Eva Furnari Türkçedeki ikinci kitabı ‘Bay Mucittaş ve Ailesi’ ile teknoloji, tüketim ve mutluluk ilişkilerini sorguluyor.

Haberin Devamı

Lolo Mucittaş, eşi Zizu ve oğulları Finfo o kadar mutlularmış ki sahip oldukları her şey için, her gece doğaya teşekkür ederlermiş. Sahip olduklarıysa bir mağara, yemek ve birbirlerine anlattıkları hikâyelermiş. Çok zeki, becerikli ve yepyeni fikirlerle dolup taşan Lolo Mucittaş bir gün o kadar da mutlu olmadıklarını fark etmiş. Mağaranın soğuk ve güvensiz olması mutluluklarına gölge düşürünce bir ev icat etmeye karar vermiş. Kürkler hassas ciltlerini tahriş edince pamuk ve yün giysileri, giysileri koymak için dolabı, bu esnada ortalığı çok dağıttığı için süpürgeyi icat etmiş. Yatak, masa, sandalye, gazlı ocak derken, kozmetik ürünlerinden küçük ev aletlerine, telefondan televizyona icat edilmedik bir şey bırakmamış neredeyse. Bu arada Zizu ona icatlarında yardım ederken, oğulları Finfo bol bol televizyon izleyip, anne-babasını özlemekle geçiriyormuş zamanını.
Yazar taş devrinden günümüze daha konforlu bir yaşamın ardında icattan icada koşarken sarılmaya, oynamaya, konuşmaya bile üşenir hale gelen insanlığı mizah dolu bir hikâyeyle eleştiriyor ve soruyor: Mutlu olmak için daha ne kadarına ihtiyacımız var?

Mutlu olmak için daha  ne kadarına ihtiyacımız var
BAY MUCİTTAŞ
VE AİLESİ
Eva Furnari
Çeviren: Damla Kellecioğlu
Tudem, 2017
40 sayfa, 13 TL.

 

 

Haberin Devamı

Uzay görevine hazırlanan bir kedi!

Dünyanın en maceraperest ve cesur kedisiyle tanışın. Binky bir uzay kedisi. Aslına bakarsanız uzay kedisi olduğunu kendinden başka kimsenin bilmediği bir ev kedisi. Bir gün uzaya fırlatılmak, bilinmeyen yerleri keşfetmek ve istilacı yaratıklarla savaşmak gibi çok gizli görevleri var. Hayalperestliğini anlatmak için uzay dediğinin evin dışı, bilinmeyen yerlerin arka bahçe, istilacılarınsa sinekler olduğunu söylemek yeterli olur sanırım. Binky koca bir insanla, küçük bir insanla, yardımcı pilotu Ted (oyuncak fare) ile yaşıyor. Onlara aşırı derecede iyi bakıyor ve onları istilacılardan koruyor. Binky’nin bugüne kadar evin dışına hiç adım atmadığını da söylemeliyim. Sonuçta uzayda hava olmayabilir ve yerçekimsiz ortamda sürüklenebilir. Bu yüzden tüm gününü istilacılara karşı planlar yapmak, onlarla her an savaşmak ve bir uzay roketi üzerinde çalışmakla geçiriyor. Binbir zorlukla roketini tamamlayıp hayatının macerası için geri sayıma başladığında çok ama çok önemli bir şeyi unuttuğunu fark ediyor. Ve bu şey kesinlikle yerçekimsiz kedi kumu değil!

Haberin Devamı

Ashley Spires ilk çizgi romanıyla sınırsız bir hayal gücünün kapılarını açarken kahkahalara boğuyor.

Mutlu olmak için daha  ne kadarına ihtiyacımız var
BİNKY UZAY KEDİSİ
Ashley Spires
Çeviren: Dila Altındiş Balcı
Bir Kitap Yolla, 2016
64 sayfa, 20 TL. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!