Çocuklar için Kitap Fuarı seçkisi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için Kitap Fuarı seçkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2022 13:45

39. TÜYAP Kitap Fuarı çocuk okurları sayısız kitapla buluşturacak. Fuar heyecanını yaşayacak çocuklar için en yeni kitaplardan bir seçki hazırladık...

Haberin Devamı

BAY EVDE YOKUM’UN POST-IT’LERİ
Tina Valles, çev.: Emrah İmre, Can Çocuk, 120 sayfa.
Claudia’lara yıllar sonra ilk kez bir komşu geliyor. Kendinden önce gelen koliler dolusu kitap ne kadar gizemli biri olduğunun habercisi. Hele bir de “hoş geldin”e giden Claudia’ya kapının altından “Evde yokum” yazılı bir not atınca bu gizemi çözmek daha da kaçınılmaz oluyor. Merdiven sahanlığında gidip gelen sarı post-it’lere iliştirilmiş notlarla başlayan bir arkadaşlığın ilham verici, muzip hikâyesi.

Çocuklar için Kitap Fuarı seçkisi


DEDEKTİF VARDAYOK/NE VAR NE YOK!
Luca Doninelli&Nicole Donaldson, çev.: Berk Cankurt, Domingo, 159 sayfa.
Dedektif Vardayok’un en önemli özelliği hiçbir özelliği olmaması, o kadar sıradan ki kimse onu fark emiyor. İşi gücü tek tel saçıyla ilgilenmek olan Başkomiser Felikke en karmaşık vakaları Vardayok’a veriyor ve şehrin bulutlarını, ringa balıklarını ve saat 5’lerini çalan hırsızların peşinde akıl almaz bir kovalamaca başlıyor.

Çocuklar için Kitap Fuarı seçkisi


HAYAL RÜZGÂRLARI
Mehmet Atilla, TUDEM, 152 sayfa.
“Barış kendiliğinden oluşmaz, onu üretmek gerekir” görüşünden yola çıkan usta yazar Mehmet Atilla iki yakanın çocuklarını Kardak Kayalıkları’nda buluşturuyor. Meltem, Poyraz, Bora bizim kıyılardan; Tifanos, Notos ve Anemos karşı adalardan yola çıkıyor. Çocukların özgürce savurduğu hayal rüzgârları savaşa karşı barışın bayrağını dalgalandırmaya hazırlanıyor.

Çocuklar için Kitap Fuarı seçkisi


SIKINTIDAN PATLAYAN KASABA
Selen Aydın&Sadi Güran, Günışığı, 72 sayfa.
Sıkıntıdan patlanır mı, demeyin. Hem de nasıl patlanır; “Baaaam, paaat, booof”... Dünyanın en olağan altı kasabasının halkı mısır gibi patlayıp duruyor. Tepelerinde kapak olsa yine iyi ama yok, fırlayıp gidiveriyorlar. İşinden başka bir şeyle ilgilenmeyi, sohbet etmeyi, hayal kurmayı, güzellikleri görmeyi unutmuş olan kasaba halkının imdadına deniz fenerinde yaşayan Bayan Tepedenbakan ve emekli öğretmen Bay Sormageç’in torunu Bulut yetişiyor.

Çocuklar için Kitap Fuarı seçkisi


UMUT ÖYKÜLERİ (Dört kitap)
Ömer Açık&Çağla Yiğit, Uyurgezer, dört kitap, her biri 24 sayfa.
Hayalleri, merakı ve neşesiyle içimizi yaşama sevinci dolduran Umut’un birbirinden renkli maceralarıyla kâh havalı korsanlara dönüşüyor, kâh duvarlar dolusu resimler yapıyor, kâh göz alıcı yıldızlar arasında süzülüyoruz. Arada sırada da müzik aşkımıza kapılıp biraz şamata yapıyoruz; rumbada rumbada rum...

Çocuklar için Kitap Fuarı seçkisi


İŞTE BENİM BÜYÜK BÜYÜKANNEM
Cansu Erkan, Hep Kitap, 32 sayfa.
El örgüsü yelekleri ve patikleri, antika mobilyaları, her yere uzanan bastonları, mis gibi yemekleri ve bizi bambaşka diyarlara götüren anılarıyla kalplerimizin sultanı büyük büyükannelerimize adanmış sevgi dolu bir hikâye.

Çocuklar için Kitap Fuarı seçkisi



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!