Süper Kanlı Mavi Ay tutulması büyük bir keyifle izlendi... İşte Kanlı Ay tutulmasından fotoğraflar

Güncelleme Tarihi:

Süper Kanlı Mavi Ay tutulması büyük bir keyifle izlendi... İşte Kanlı Ay tutulmasından fotoğraflar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 15:57

İstanbul’da "Süper Kanlı Mavi Ay" merakla izlendi. Havanın kararmasıyla birlikte "Süper Kanlı Mavi Ay" saat 18.34 sıralarında kendini gösterdi. İstanbullular kentin birçok yerinden meraklı gözlerle izlenen "Süper Kanlı Mavi Ay", tarihi yarımada üzerinde drone ile görüntülendi. Ay tutulması ülkemizin çeşitli yerlerinde kısmen belli olurken, dünyada da kanlı ay tutulması büyük heyecanla takip edildi. İşte Süper Kanlı Mavi Ay tutulmasından dikkat çeken fotoğraflar

Haberin Devamı

Ay'ın daha büyük ve kırmızı göründüğü 'Süper Kanlı Mavi Ay Tutulması' Türkiye’den de 18.34 sıralarında kısmen gözle görünmeye başladı. Ay'ın oluşturduğu görsel şöleni gören vatandaşlar cep telefonlarına kaydetti. Ay'ın her zamankinden parlak daha büyük ve daha kırmızı görüleceği süper kanlı mavi Ay görüntüsü Türkiye'de de 18.34 sıralarında kısmen izlenebildi. Ayın parlak ve daha büyük olduğunu gören herkes görsel şölenin tadını çıkartmak için sokaklara çıktı. Telefonları eline alan vatandaşlar, havada oluşan görsel şöleni cep telefonlarına kaydetti.

Kanlı Ay Tutulması tüm dünyanın olduğu gibi Türkiye'nin de gündeminde! NASA, canlı yayınla her detayını gözler önüne serdiği Süper Kanlı Ay tutulmasında ay daha büyük, daha aydınlık olacak ve kırmızımsı bir parıltı verecek. NASA'nın Edwards, Kaliforniya'daki Armstrong Uçuş Araştırma Merkezi, Los Angeles'taki Griffith Gözlemevi ve Arizona Üniversitesi Mt.Lemmon SkyCenter Gözlemevi, süper mavi ayın akışı için seçilen yerler. Peki Kanlı Ay Tutulması Türkiye'de ne zaman saat kaçta? Süper Kanlı Mavi Ay Tutulması nasıl izlenir?

Haberin Devamı

Bu yılın ilk önemli gökyüzü olayı, 31 Ocak’ta Tam Ay Tutulması olarak gerçekleşecek. Ay’ın Dünya’ya en yakın konumda olacağı ’Süper Kanlı Mavi Ay’ tutulması Türkiye’den izlenemeyecek. 2018 yılında gökyüzü meraklıları üç Güneş Tutulması ile iki Ay Tutulması’na şahit olacak. Bu tutulmalardan sadece 27 Temmuz’daki Tam Ay Tutulması Türkiye’den izlenebilecek, diğer tutulmalar ise genellikle kuzey ülkelerinden izlenebilecek.

En son 31 Mart 1866 tarihinde gözlemlenen ve "Süper Kanlı Mavi Ay" olarak adlandırılan ay tutulması İstanbul’da gerçekleşti. Akşam 18.34 sıralarında Kuleli sırtlarında doğan "Süper Mavi Kanlı Ay" İstanbul’un birçok noktasından gözlemlendi. Dolunay’ın, normalden yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak görünmesinin yanı sıra Dünya’nın gölgesinde kaldığı için hafif kızıl bir renge bürünmesiyle oluşan doğa olayı dünyanın birçok noktasında da izlendi.

Haberin Devamı

 MERAKLILAR ORTAKÖY’DE BULUŞTU

"Süper Mavi Kanlı Ay"ı görmek isteyenlerin buluşma noktalarından biri de Ortaköy sahili oldu. Kuleli sırtlarından doğan "Süper Mavi Kanlı Ay"ı ilgiyle izleyen bazı vatandaşlar yanlarında getirdikleri fotoğraf makineleri ile bu anı ölümsüzleştirirken, bazıları ise öz çekim yaptı.

"Süper Mavi Kanlı Ay"ı Galata Köprüsü üzerinden vatandaşlar ve turistler de bu eşsiz doğa olayını ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinesi ve cep telefonlarıyla bol bol çekim yaptı. Üsküdar sahilinde de birçok kişi, doyumsuz manzarayı izlerken, fotoğraflar çekti.

Kanlı ay tutulmasından ilk görüntüler

Süper Kanlı Mavi Ay tutulması büyük bir keyifle izlendi... İşte Kanlı Ay tutulmasından fotoğraflar

Haberin Devamı

Süper Ay nedir?

Dünya’ya en yakın olduğu noktada Ay’ın normalden büyük görünmesine verilen ad. Bu olay ise 411 günde bir yaşanıyor. 'Süper' denmesinin sebebi Ay’ın Dünya’ya yakınlığından kaynaklanıyor.

Süper Kanlı Mavi Ay tutulması büyük bir keyifle izlendi... İşte Kanlı Ay tutulmasından fotoğraflar

Kanlı Ay nedir?

‘Kanlı ay’ ise ay tutulması öncesi Dünya’nın gölgesinin Ay’a düşmesiyle oluşuyor. Bu üç olay aynı gece en son 31 Mart 1866’da yaşanmıştı. Yaklaşık olarak 1 saat 16 dakika sürecek olan bu olay ülkemizden de ayın doğduğu saatlerde gözlemlenebilecek. , 'Kanlı' denmesinin sebebi, tutulma anında Ay’ın etrafında Güneş’ten yansıyan ışınları Ay’ı kızılımsı bir renge boyamasından kaynaklanıyor.

Haberin Devamı

Süper Kanlı Mavi Ay tutulması büyük bir keyifle izlendi... İşte Kanlı Ay tutulmasından fotoğraflar

 NEDEN SÜPER?

Bu akşam Ay, Dünya'ya en çok yaklaştığı noktada olacak. Ay ile Dünya arasındaki mesafe 360 bin 198 kilometreye kadar inecek.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yetkilileri, Süper Ay esnasında Ay'ın normalden daha büyük ve yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak görüneceğini söylüyor.

AY TUTULMASININ BURÇLARA ETKİSİ

Uzman Astrolog Aygül Aydın, Süper Kanlı Mavi Ay tutulmasının burçlara etkilerini anlattı. Ay Tutulması’nın tüm burçlara etkisini görüntüleyebilmek için sayfanın sonundaki linke tıklayın.

Koç: Aşk hayatınız, flörtleriniz, hayattan zevk aldığınız alanlar, hamilelik doğum gibi konular da hayatınızda aktifleşen bir döneme giriş yapmış bulunmaktasınız. Evli olan Koçlar için çocuk sahibi olmak isteyebileceğiniz koşulların oluşması ön planda olacaktır. Yeni bir aşk fırsatı ile karşılaşabilirsiniz. Aşk ve ilişkilerden yana oldukça heyecanlı günler sizi bekliyor. Belki de çok istediğiniz bir olayın başlangıcını da yapabilirsiniz. Sosyal ve arkadaş çevrenizde popülariteniz giderek artıyor ve başarılarınızla göz dolduruyorsunuz. Sizin için çok önemli bir altı ay içinde olduğunuzu unutmayın ve her zaman yaptığınızı yapıp mutlaka harekete geçin.

Haberin Devamı

Yazının devamı için aşağıdaki görsele tıklayın..

Süper Kanlı Mavi Ay tutulması büyük bir keyifle izlendi... İşte Kanlı Ay tutulmasından fotoğraflar

NEDEN KANLI AY DENİYOR?

Süper Ay, akşam Dünya'nın gölgesinde kalacak. Bu da Ay'ın hafif kızıl bir renge bürünmesini sağlayacak. Bu olaya "Kanlı Ay" deniyor. Güneş ışınları Dünya'nın atmosferinden geçerek Ay'ın yüzeyine indiğinde bu kırmızı rengi veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!