Jimmy Hendrix ve Ankara’nın sırrı

BİR süre önce, 13 Nisan tarihinde www.hurriyet.com.tr ’de benim imzam ile bir haber yayınlandı. Haber, şu cümle ile başlıyordu:

"Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp sunduğu ’Var mısın Yok musun’ isimli yarışma programının dün akşamki bölümünde hem inanılmaz bir gerilim, hem inanılmaz bir üzüntü hem de korkunç bir soru işareti vardı."

Yarışmacı, Süleyman’dı ve haberin devamı da şöyleydi:

"Eşi, iki çocuğu ile birlikte maddi imkánsızlıklara karşı amansız mücadele veren Süleyman, yaşlı, kulağı duymayan ve aynı kendisi gibi sağlık sorunları yaşayan babasını tanıtırken duygusal anlar yaşadı.

Süleyman’ın babası yıllar önce geçirdiği trafik kazasında, bir otomobilin altında yaklaşık 10 metre sürüklenmişti. Kaza Ankara’da olmuştu ve otomobilin sürücüsü ehliyeti olmayan 17 yaşında bir gençti. Süleyman, babasının hayati tehlike ile karşı karşıya kaldığı bu kaza nedeniyle üç ciddi ameliyat geçirdiğini anlatırken, çok önemli bir açıklamada bulundu ve şöyle dedi:

’O gün babama çarpan 17 yaşındaki ehliyetsiz gencin babası, bugün Ankara’nın çok ama çok popüler isimlerinden bir tanesi. Ben o ismi burada açıklamak istemiyorum’

Aradan geçen zaman içinde, kimseden çıt çıkmadı. Kimse merak etmedi, kimse o kazaya dair hukuku ya da hukuksuzluğu sorgulamadı. Türkiye’de sıklıkla sığınılan zaman aşımını limanı, bu olay için de geçerli olabilir.. ’Olmuş geçmiş’ vurdumduymazlığına sığınmak da mümkün.. Ancak hukukta zaman aşımı olsa da, kamu vicdanında zaman aşımı diye bir kavram yok..

İKİ KİŞİNİN BİLDİĞİ

Geçtiğimiz günlerde tüm zamanların en iyi gitaristi olarak tanımlanan Jimmy Hendrix ile ilgili benzer bir sır ortaya çıktı. Hendrix’in yakın arkadaşı James ’Tappy’ Wright, Rock Roadie adlı kitabında Hendrix’i menajeri Michael Jeffery’nin öldürdüğünü iddia etti. İddiaya göre öldürme nedeni, sigortadan alacağı yüklü miktarda para idi.

Bugün ne Hendrix hayatta, ne de menejeri.. Yine de, tarihe not düşülmesi açısından bana göre önemli..

Yarışmacı Süleyman’ın Ankara’nın ’çok ama çok popüler’ ismi ile ilgili üzerini örtmeye çalıştığı suç da, bir gün mutlaka ortaya çıkacak.

Ankara’nın o popüler isminin kim olduğunu, gün gelecek öğreneceğiz. Oğlunun 17 yaşında ehliyetsiz araba kullanmasına neden izin verdiğini.. O büyük kazayı nasıl örtbas ettiğini.. Ona kimlerin yardımcı olduğunu.. Süleyman’ın neden sustuğunu..

Belki bir görgü şahidinin vicdanı sızlayacak, belki kendi kardeşi de geçmişte ölümlü kazaya karışıp hapiste yatan bir Ankaralı’nın..

İki kişinin bildiği, sır kalmayacak..

Ve susanlar utanacak..
Yazarın Tüm Yazıları