İşte bu olmadı

FENERBAHÇE Barcelona maçıyla Avrupa'da kötü bir başlangıç yaptı. Her takımın başına gelecek bir mağlubiyet, bu maça nasıl yansır, diye düşünüyordum.

Çünkü ben prensip olarak geçmiş maçta alınan sonucun oynanacak maça tesir edeceğine inanmayanlardanım. Ama maalesef F.Bahçe kötü bir dönem yaşıyor. Takımın bütünü, ne hep beraber oynamayı beceriyor, ne de tek tek oyunculardan bir tanesi piyasaya çıkıp maçı kazandırabiliyor.

Dün bir ilk yarı seyrettim, hayretler içinde kaldım. Bu takımın santrfor oynayacak beceride 3 tane adamı var. Biri Andersson, biri Serhat, biri de Oktay. Oktay kadroda yok. Öbür ikisi kulübede. Santrforsuz oynamak pek akıl karı iş değil. Olmadığı da ikinci yarı ortaya çıktı. Andersson'la öbür kaleye daha fazla gidildi. Hatta Andersson bir de penaltı yaptırdı. Hakem vermedi. Hakemden bahsetmişken, hep F.Bahçe'nin aleyhine düdük çaldı, herkesi de illet etti.

MUSTAFA FAZLA OYNAMA

Rakip Fransız takımı sıradan bir takım. İyi bir F.Bahçe bu takımı güle oynaya yenerdi. Ama koca bir 45 dakikayı sokağa atarsan, işler de zorlaşır. Barcelona'nın bu grupta ne yaptığına hiç bakmayacaksın. Buradan çıkarlar. Ama Fener dün gece kazanmak zorunda olduğu bir maçtan boynu bükük ayrıldı. Bu kötü. Matematikte, daha oynanmamış maçların karşılığında alınabilecek puanlar var. En kötüden üçüncü olsan, Avrupa'ya devam edersin, UEFA'da oynarsın. Ama dün akşam ki görüntü kötü.

Mustafa'nın bir an önce daha iyi düşünüp, daha iyi bir 11'i yan yana getirme mecburiyeti var. Ama bu kendiliğinden olmaz. Takımın üstüyle başıyla çok oynarsan, standardı tutturamazsın. Beklenen futbolu oynatamazsın, taraftarını üzersin, hedeflerini şaşırırsın. Dün akşam alınan sonuç da bunu bir kez daha doğruladı.

Yazarın Tüm Yazıları