İşitme ve Görme Engelli Çocukları Unutmayan Film Hangisi

Basın bültenleri içinde engelli çocuklar için özel şeyler yapanları hemen okuyorum.

Haberin Devamı

Size 2 önceki yazımda Rimolar ve Zimolardan bahsetmiştim. Yapımcı Yonca Ertürk'le ve emeği geçenlerle sohbet etmiş, izlenimlerimi aktarmıştım. Daha sonra basın galasında izlemiş ve bu farklı yapımı çok hoş bulmuştum.

Neden böyle düşündüğümü anlamanız için Rimolar ve Zimoları izlemeniz gerek. Çünkü insani değerlerin altını çizmiş, sevimli kuklalar aracılığıyla bir ülkenin önemli bir sorununu irdeliyor. Aynı zamanda tablet nesi olan bizim 5-6 yaş çocuklarına kuklayı tanıtıyor.

Şimdiki çocuklar kuklaları ve oyuncak bebekleri çok yakından tanımıyor aslına bakarsanız. Kuklalarıyla ünlü Prag' tan oğluma çeşit çeşit kukla oyuncaklar almıştım ama daha çok ben oynuyorum desem yeridir. Çok ilgisini çekmiyor. Arkadaşlarının da çekmedi. Oysa, evde misafirimiz 40' ına merdiven dayamış veya 40+ her yetişkin "aa, ne güzel kukla" demiş bulundu.

Haberin Devamı

Sanırım, yeni jenerasyon için, 5 parmakla kukla oynatmaktansa 1 hadi bilemediniz 2 parmakla tablette oyun oynamak çok daha eğlenceli geliyor.

Rimolar ve Zimolar' ı farklılığı burada bitmedi benim için. Sizin de bilmenizi istediğim bir şey var. Görme ve işitme engelli çocukları unutmamışlar ve onlar için özel bir gösterim hazırlamışlar. Ne ince bir davranış... Bülteni okurken gözlerim doldu desem... Yerimde kim olsa duygulanırdı sanırım.

Bu özel gösterim 26 Aralık' ta Ankara Antares Sineması' nda olacak. Sesli Betimleme Derneği ile işbirliğine gidilmiş. İşitme engelli çocuklar için alt yazı ve özel işaret dili anlatımlı olacakmış. Janset, Şevket Süha Tezel, Emrah Özdemir, Sinan Mıhçı, Akasya Asıltürkmen ve filmin maskotları Bızdık ve Minnik de katılacakmış ve saat 10:00 daymış.

Ankaralılara özellikle duyurulur.

Haberin Devamı

Çocuk Medyası Açıldı

Çocuk ve medya yan yana gelince ebeveynleri tedirgin edebilen 2 kavram. Televizyon izleme alışkanlığını çocuğa doğru bir şekilde kazandırmak, bebeklere ve küçük çocuklara ne kadar süreyle televizyon izletilmeli, bunlar önemli sorular. Aynı zamanda vizyona giren çizgi film animasyonlar, çocuk kitapları ve dergi seçimleri, çocuk kanalları ve diğer kanallarda çocukları ilgilendiren diğer yapımları mercek altına alan bir portal açıldı: cocukmedyasi.com

Bu ve benzeri soruların yanıtlarını uzman görüşleri, ebeveyn paylaşımlarıyla ilgili konularda rehberlik edecek olan bu portal aynı zamanda çocuklara medya okur yazarlığı kavramını sunuyor.

Hayırlı, uğurlu olsun.

Haberin Devamı

www.aylinanne.com

Yazarın Tüm Yazıları