İddia: MİT 2013'te Erdoğan'ı uyardı

Güncelleme Tarihi:

İddia: MİT 2013te Erdoğanı uyardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 00:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT’in 17-25 Aralık operasyonundan 9 ay önce Reza Zarrab’la ilgili bilgileri dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın önüne koyduğunu belirterek, “Ben Recep Tayyip Erdoğan’a söylüyorum. Bu sahtekârın yaptığı dolandırıcılık, bakanlarına verdiği rüşvet, senin önüne konuldu. Sen ne yaptın? Sen bu dosyayı kapattın, sahtekârlığı görmezden geldin” dedi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘SARRAF’IN ÖNÜNE YATTINIZ’
“DAHA belgeyi görmeden sahte ilan ettiler. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan zatın avukatı da ‘sahtedir’ diyor. Sahtekârlığın ne olduğunu çok iyi bilirsiniz. Bu memlekette vergi ödememek için her türlü sahtekârlığı yapıyor, numarayı çekiyorsunuz.

Bir sahtekârın, vatan haininin önünde diz çöktüler. ‘Siz Rıza Sarraf’ın (Reza Zarrab) önüne yattınız’ demiştim, kıyamet kopmuştu. Şimdi benim haklı çıktığımı çok iyi görüyorsunuz değil mi? Bir sahtekâr, şarlatan için Amerika’ya iki kez nota veren hükümet; Kuzey Irak’ta askerlerin başına çuval geçirdiğinde bir kere bile seslenmedi. Bu ülkenin tuttuğu avukat, New York’taki mahkemede, ‘Yüksek makamlara ayakkabı kutularında rüşvet yollayan Zarrab’dı’ diyor. Açık ve net Zarrab’ın Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’a rüşvet verdiğini itiraf etti. Senin gönderdiğin avukat söyledi. Sen o genel müdürü Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine atadın. Akıl tutulması. Zarrab bülbül gibi ötünce bu kez vatansever olmaktan çıkıp, vatan haini oldu.

2013’TE BİLGİ NOTU
Rıza Sarraf’ı izleyen bu devletin saygın kurumları var. 18 Nisan 2013 tarihinde dönemin başbakanı Erdoğan’ın önüne bilgi notu bırakılır, konusu Rıza Sarraf’tır. MİT, 3 sayfalık bilgi notu bırakır. Yapılan tüm sahtekârlıklar anlatılır. İran’a yönelik ambargoya rağmen İranlı şahısların para transferini gerçekleştirmesi bağlamında, Sarraf’ın yakın gelecekte ABD tarafından yasaklı kişiler listesine dahil edilebileceği, Türkiye–ABD ilişkilerinde sorun yaşanabileceği, ‘Ebru Gündeş evliliği nedeniyle kamuoyunun dikkatlerini üzerine çekeceği, Ekonomi Bakanı Çağlayan ve İçişleri Bakanı Güler ile ilişkisinin ortaya çıkması halinde hükümet aleyhine kullanılabileceği değerlendirilmektedir’ diyor. Ne zaman bu tarih? 17–25 Aralık’tan 9 ay önce söylüyor.
Ben Recep Tayyip Erdoğan’a söylüyorum. Bu sahtekârın yaptığı dolandırıcılık, bakanlarına verdiği rüşvet senin önüne konuldu.

BU DOSYAYI KAPATTIN
Sen ne yaptın? Sen bu dosyayı kapattın, sahtekârlığı görmezden geldin. Bu bilgilerin tamamını senin bakanların, yani senin hükümetin verdi. Senin hükümetin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ihanet etti. Bütün sırlarını götürüp Sarraf’a teslim ettiler.

YILDIRIM’A ÇAĞRI
Sayın Binali Yıldırım’a açık çağrı yapıyorum. Türkiye’yle ilgili davanın Amerika’da görüşülmesi beni rahatsız ediyor. Madem ki savcılık soruşturma açtı. Gel Binali Yıldırım, parlamentoyu harekete geçirelim. Bizim ülkemizde demokrasinin olduğunu, adaletin olduğunu, rüşvet dağıtanın da yiyenin de suçlandığını ve mahkûm edildiğini bütün dünyaya ilan edelim. Meclis’te soruşturma komisyonu kuralım. Bu olayı Amerikan yargısı değil biz çözelim.”

'SARRAF SENİ KANDIRMADI'
Erdoğan diyebilir ki ‘Rıza Sarraf beni kandırdı.’ Valla söylüyorum Erdoğan, Sarraf seni hiç ama hiç kandırmadı. Bütün olaylardan haberin vardı. Savcılara sesleniyorum. İlk yapacağınız iş Sarraf soruşturma dosyasını kapatan hâkim savcıları meslekten atacaksınız. İki, ona o bilgileri veren bakanları, hükümeti de sorgulayacaksınız. Eğer vatana ihanet eden birilerini arıyorsunuz, o birilerinin başında sarayda oturan vardır. Sevgili Erdoğan, bakanların Sarraf’a her türlü bilgiyi verdi. Hesabını 2019’da sandıkta soracağız.

İddia: MİT 2013te Erdoğanı uyardı


EMİNE AKÇAY'I ANLATTI
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83’üncü yıldönümü dolayısıyla Ankara Spor Salonu’nda düzenlediği Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması’na katıldı. Kılıçdaroğlu, Adana Seyhan’da çocuklarına ısınmak için odun parası bulamadığından intihar eden Emine Akçay’ı anlattı. CHP Lideri, “Bu Man Adası’nda şirket kuranların değil; aç ve açıkta kalan milyonlarca kadının dramıdır” dedi.

KADINLAR BULUŞTU
CHP, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83’üncü yıldönümünde binlerce kişinin katılımıyla Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması düzenledi. Sabah saatlerinde Türkiye’nin 81 ilinden gelen kadınlar Ankara Arena Spor Salonu’nu doldurdu. Salona giremeyen kadınlar ise yağmura rağmen bir süre dışarıda bekledi. Kadın hareketini temsil eden mor rengin hâkim olduğu salonda kurulan platformun arkasında CHP logosu ile “Kadınım, hakkım var! Hayat benim, seçim benim” ve “Ben seçerim” sloganları yer aldı. Madenci eşleri, başlarında baretlerle toplantıya katılırken, salonda kadınların elinde Türk bayrakları dalgalandı. Sarıkeçililer Derneği üyesi kadınlar geleneksel kıyafetleriyle buluşmaya renk kattı.
Hakkâri’de şehit olan Astsubay Namık Ayhan Akbaba’ın annesi Pakize Akbaba’nın kürsüye çıkıp yaptığı konuşma salondakileri ağlattı. Salonun ortasındaki oturma grubu ise ay-yıldız şeklinde düzenlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!