İBB Engelliler Müdürlüğü'nden JET DÖNÜŞ - Teşekkür

Bu sabah bir yazı kaleme aldım.

Haberin Devamı

5 Ekim 2016 Çarşamba günü sabah saatlerinde kaleme aldığım yazımda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü’nün skandal niteliğindeki cevabından bahsetmiş, yetkili merci ve kişilere beş soru sormuştum.

İBB Engelliler Müdürlüğü ve yetkili mimarlardan sorularıma altı saat sonra yani jet hızında dönüş aldım, üstelik sorularımı telefonla değil evime kadar gelerek yanıtladılar.

Takdir ettim.

Hataları dile getirdiğimiz gibi doğru yapılan şeyleri de dile getirmek gerekir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü olması gerekeni yaptı, bir mimar ve bir proje yetkilisi olmak üzere iki yetkili göndererek sorunun çözümüne yönelik incelemelerde bulundu. Konunun uygulama birimine aktarılması için notlar alındı, fotoğraflar çekildi.

Sorularımı yanıtlayan ve incelemelerde bulunan yetkili arkadaşlara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü’ne yapıcı yaklaşımlarından dolayı teşekkür etmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Sadece engelliler konusunda değil, ötekileştirilmeye, eşit yaşam haklarına sahip olamayan her kesim için bu tür yapıcı yaklaşımlar artsa inanıyorum ki çok daha mutlu ve eşit bir yaşam mümkün olacaktır.

Elbette ki bir çok şey kurumların görevidir ama biz toplum bireylerinin de yapması gereken şeyler var; hakkımızı aramak gibi... her denileni kabullenmemek gibi... seyirci olmak yerine sahneye çıkmak gibi...

Sevgilerimle
Ayça Akın
www.aycaakin.com
www.motivasyonatolyesi.com
www.facebook.com/aycaakinofficial
www.instagram.com/aycakn
www.twitter.com/aycakn

Yazarın Tüm Yazıları