Hürriyet Kitap Sanat yine dopdolu!

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Kitap Sanat yine dopdolu
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 15:29

Cuma günü Hürriyet ile birlikte okurlarla buluşacak olan Hürriyet Kitap Sanat yine edebiyat ve sanat içeriğiyle dolu. Bu haftanın kapak konuğu müzikteki 47'inci yılını özel bir albümle kutlayan Türk halk müziğinin güçlü sesi Sabahat Akkiraz. Bu usta isimle söyleşiyi, rock müzisyeni Aylin Aslım yaptı...

Haberin Devamı

Hürriyet Kitap Sanat bu hafta Türk halk müziğinin güçlü sesi Sabahat Akkiraz ile birlikte. ‘47’ albümünde ona eşlik eden müzisyenlerden Aylin Aslım sordu, Akkiraz yanıtladı. Akkiraz, "Çeşme başında ağlayıp ağıt söyleyen, çocuğu emzirirken ninni söyleyen, uzun karlı gecelerde gözünün içine bakıp “Hadi anlat nine” dediğiniz o Anadolu kadınları olmasaydı bugün ne kadar yavan olurdu müziğimiz ve hayatımız" diyor...  
A.Ömer Türkeş bu hafta, Richard Yates'in Türkçeye ilk kez çevrilen, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan romanı ‘Bağımsızlık Yolu’nu, Elif Tanrıyar ise Doğan Kitap'tan çıkan Mitsuyo Kakuta romanı ‘Ağustos Böceği’nin Sekizinci Günü’nü yazdı. Çağlayan Çevik Koç Üniversitesi Yayınları'nın başlattığı yeni edebiyat dizisini, yayınevinin editörü Cem Akaş ile konuştu.

Hürriyet Kitap Sanat yine dopdolu

Ferhat Uludere İthaki Yayınları etiketli ‘Kafka’dan Yana Kafka’ya Karşı’dan, Ömer Erdem ise 18’inci cilde ulaşan, Refik Halid Karay’ın ‘Memleket Yazıları’ndan bahsediyor. Yücel Kayıran ise Metis Yayınevi'nden çıkan ‘Cihadcılık’ kitabını ele aldı.
Çocuk kitapları yazarı Devrim Yılmaz Gergedan Yayınları ve Can Çocuk Yayınları'ndan birer kitap öneriyor bu hafta...
Doğan Hızlan ve Selim İleri yazılarıyla bu hafta da Hürriyet Kitap Sanat’ta.

Haberin Devamı

Hürriyet Kitap Sanat yine dopdolu

Sanat sayfalarında neler var?

Folkart Gallery'de açılan ‘Türk Resminin Köşe Taşları’ başlıklı sergiyi Evrim Altuğ'un, Mixer’deki ‘İzler’ başlıklı sergiyi Fulya Baran, Ali Kazma nın ‘Çay Saati’ başlıklı çalışmasını ise Erman Ata Uncu'nun kaleminden okuyacağız.
Banu Tuna 15 Nisan’da bir kere daha İstanbul’da sahne alacak olan Pink Martini'nin kurucusu Thomas M. Lauderdale ile görüştü. Serhan Bali ise BİFO’nun özel bir gösterimle sahneleyeceği ‘Der Rosenkavalier’ (Güllü Şövalye) operası üzerine yazdı.
Hami Çağdaş bu hafta 3MOTA Oyuncuları nın ‘Tok’ adlı oyununu değerlendirdi. 

Haberin Devamı

Hürriyet Kitap Sanat cuma günü Hürriyet ile birlikte tüm Türkiye'de. İyi okumalar, sanat ve edebiyat dolu günler dileriz! 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!