Hezimet...

SABAHIN erken saatlerinde Galatasaray’la beraber Kayseri’ye hareket ettik.

Uçakta baktım pırıl pırıl gençler var; Uğur, Çağrı, Anıl, Volkan, Özgürcan. "Oh be" dedim, "Şu gençleri ilk defa göreceğim, keyif alacağım." Maçta Galatsaray’ın geleceği için fikir sahibi olacaktım, ama nerdeee... Bir baktım, Mösyö Gerets kurtları sahaya sürmüş. Turu garantilemişsin, aslarının çoğu tatile çıkmış, sakat veya izinli. Bu maçta gençlere şans ver ki onları görelim. Zaten sahaya çıkan futbolcular bildiğimiz isimlerdi.

Çık oyna demişler

Genç Özgürcan sahadaydı. O da kaleci Aykut’un atılmasıyla topa değmeden 3 dakika içinde kenara alındı. Sahada oyundan alacak başka adam mı yoktu? Necati zaten tatile çıkmış. Al onu, bırak oynasın Özgürcan. Sonra da ikinci bölümde Oğuz’u alıp, hani vardır ya "Sen gençsin çizgide oyna" derler, onu da çizgiye atmış. Ne top atan ne de onu gören vardı. Çocuk çizgide gitti, geldi.

Tamam 10 kişi oynamak zor, ama Erciyes önceleri fazla adamla hücum etmiyordu. Baktı ki Galatasaray defansında Tolga gibi bir adam var, üstüne gideyim dedi. Tolga G.Saray’ın futbolcusu değil. Aslında sadece o değil, başka bazı isimlerde... 4-1’den sonra genç Uğur’u koydu Gerets. O nerede oynadığını bilmiyor. "Çık oyna" demişler, o da sahaya çıktı.

Sabri balığı çekti

Galatasaray’ın golünü frikikten bulan Sabri, yıllardır attığı oltadan balığı çekti. Şansını çevirdi. Gerets herhalde neticenin böyle olacağını bilseydi, gençleri sahaya sürer, onlarla mücadele edeyim ve hem ne yapabileceklerini görürüm hem de belki kazanırım diyebilirdi.

Galatasaray’da dün elle tutulacak bir kişi göremedim. Orta sahadaki Ayhan da Okan da "Bu maçı çekilecek bir yanı yok" dercesine sahadaydılar. Cihan sol kanatta ters geldiği için Erciyes’ten kaçan kaçana. Necati, Hasan Kabze sanki birbirine dargınmış gibi pas alış verişini hiç düşünmediler. Kendilerini göstermek istediler, ama nerdeee. Manken gibi dolaştılar. En çok üzüldüğüm nokta genç Özgürcan oldu. Çocuk belki kendini gösterecekti, ama ona da teknik heyet izin vermedi. Galatasaray hem paradan oldu, hem de oynadığı olumsuz futbolla hezimete uğradı...
Yazarın Tüm Yazıları