Hesap son hafta

ÇOK bilinmeyenli Süper Lig denkleminde Trabzonspor, çarpanını arıyordu. Eskişehirspor’dan alınacak üç puan eşittir şampiyonlar ligi şansı demekti. Elbette Sivasspor’un iki maçtaki herhangi bir puan kaybıyla. Beşiktaş’ın iki maçtaki 4 puanlık kaybı, 25 yıl sonra gelen şampiyonluk demekti.

Bunların tamamı, gerçek olabilecek lig fantezisi idi. Elbette Trabzonspor’un önce Eskişehir ardından da Fenerbahçe maçlarını kazanması kaydıyla. Gökhan ara verip, Serkan sezonu kapatınca, bir de Ferhat kendini erken emekliye ayırıp, Yattara’da sakatlık moduna girince Tayfun sağbeke, Giray stopere, Ceyhun da ön liberoya atmıştı kendini.

"Bizden şampiyon olmaz, futbol keyfimize bakalım" rahatlığı, üç galibiyetin getirdiği hızla tırmanış sonucu, "Acaba şampiyon olacak mıyız?" gerginliğine dönüşmüştü.

İyi oynamıyordu Trabzonspor. Ancak 18. dakikada Alanzinho ile başlayıp, Ceyhun’un halı saha rahatlığı vuruşuyla gelen ilk gol, gerginliği aldı. Kontra toplarda Umut’un kaçırdığı iki mutlak gol şansı, Eskişehir’in saldırmasına ortam sağladı.

38. dakikada sahanın etkili oyuncularından Selçuk’un müthiş şutu üst direkte patlarken. İkinci golün habercisi oluyordu. Bunun bir dakika sonrasında Colman’ın kaptığı topu, Alanzinho kalecinin üstünden aşırıp ikinci kez filelere yolladı ve derin bir nefes aldı.

Seyirci yıldızlaştı

İkinci yarı Trabzonspor açısından sıkıntı verici idi. Saldıran rakibe karşı, çabuk hücumu bir türlü başaramadılar. Ancak her topu takip etme özeni, Umut’un asisti ve Ceyhun’un kafa golünün çıkış noktası oldu. Fark rahatlığı, defansın sieasta alışkanlığı Doğa’nın nefis golünün nedeni idi. Kalan 24 dakika her şeyiyle saldıran Eskişehirspor ile topu tüfeğiyle direnen Trabzon’un çatışması halinde geçti. Youla’nın bitime, 16 dakika kala attığı golle skoru 3-2’ye getirmesi, Trabzon’un takım savunmasındaki hastalığının kronikleştiğinin kanıtı oldu.

Ancak Colman’ın nefis arapasında Umut’un şık plasesi nefes aldırdı. Noktayı koyan ise 5. golü atan, maçın çalışkan ismi Alanzinho idi. Yıldızların ne kadar önemli olduğunun kanıtlandığı bir maçtı bu karşılaşma. Bir de Eskişehirspor seyircinin yıldızlaştığı.

Ve Trabzonspor, herkesin kendi göbeğini kesmek zorunda olduğu ligde hesabı, son haftaya bıraktı.

Yazarın Tüm Yazıları