Hastası olacağınız 10 fırsat

Versay’da Kapoor’un müthiş sergisi.. Antibes’te pastacıların kralıyla pastacılık kursu...Bozburun’da maksi yelken deneyimi.. Hepsi bu yaza özel. Gidin, deneyin...

Haberin Devamı

1- New York
8. 60 saniyede 102 kat

One World Trade Center Observatuary açıldı ama bilet ve rezervasyonlar internetden. Kuzey yarım kürenin en yüksek binasına 102’nci kata 60 saniyede çıkın ve New York’u izleyiniz gözleriniz kapalı (oneworldobservatory.com).

Hastası olacağınız 10 fırsat

2- Floransa
1. Şimdi lokantalar var

Floransa’nın meşhur gurme pazarı hem de üzeri kapalı. Genelde üzeri kapanan ‘Pazar Yerleri’n de (Mercato Centrale) renkler kayboluyor, parlaklığı ve canlılığı soluyor (Not: bakınız Beşiktaş Pazarı) ama Floransa’da Italyanların o kalıtımsal üstün tasarım yeteneği ile hiç birşey kaybetmediği gibi renkleri çoğalmış. Muhakkak uğrayınız. Lokanta alternatifi. Bu yaz giderseniz yemek de yiyebilirsiniz (mercatocentrale.it).

Haberin Devamı

Hastası olacağınız 10 fırsat

3 -Siena
Yıllardır kapalıydı

Siena görülmesi gereken bir Toscana kasabasıdır. Yıllardır renovasyon nedeniyle kapalı olan ‘Santa Maria della Scala’ müzesi, çok değerli Bizans eserleri ile halka açıldı. Çoğu altın ve kıymetli taşlar ile bezenmiş objeler ile muhteşem Bizans’ı yaşayın (santamariadellascala.com).

Hastası olacağınız 10 fırsat

4- Barcelona
Küllerinden doğdu

Sanatseverlere Barcelona’dan bir haber: ‘Casa Lleo Morera’ yeniden açıldı. 1906’dan kalma ‘Modernista’ tasarımlar müthiş. Bir ayrıntı; sadece özel turlarla gezebilirsiniz. Mozaikler, seramikler, vitraylar, ahşap tavan kapı ve pencereler ve heykeller görülmeye değer (casalleomorera.com).

Hastası olacağınız 10 fırsat

5- Madrid
Biraz hoş, biraz ‘posh’

Madrid’in önemli lokantalarından ‘Umbrella’nın yaratıcıları Sandro Silva ve Marta Seco yeniden başardılar. ‘Ten con Ten’ çok değişik, hoş ve belki biraz da ‘Posh’ bir lokanta (restaurantetenconten.com).

Hastası olacağınız 10 fırsat

Haberin Devamı

6- Fransa
Lezzetli hayat

Christian Plumail, Michelin yıldızlı bir şef. Lokantasını kapatmış ve kendine yeni bir ev ve yeni bir hayat design etmiş. En fazla 10 arkadaş rezervasyonla bir günlüğüne beraber alışverişe gidiyor, sonra yemek pişiriyor, sonra da afiyetle yiyorsunuz. Fransa da yeni trend bu (christian-plumail.com).

Hastası olacağınız 10 fırsat

7- Antibes
Pastacılık kursu

Fransa’nın Pastacılar kralı Christain Cottard’ın yeni lokantası ‘La Closerie’ de bir yemek deneyimi ve arkasından tatlılarıyla Antibes de bir gün. Arzu ederseniz pastacılık kurslarına da katılabilirsiniz (patisserie-cottard-antibes.fr).

Hastası olacağınız 10 fırsat

8- Roma
Yepyeni bir anlayış

Roma’nın alışveriş sokakları Via Frattina ve Via Condotti de saatlerce yürüdünüz ve yoruldunuz. Serinlemek için tam bu iki sokağın arasındaki Via Borgognona da ‘Ginger’ da taze sıkılmış bir meyve suyu ve belki bir hafif salata. Yepyeni bir anlayış ile (ginger.roma.it).

Haberin Devamı

Hastası olacağınız 10 fırsat
9- Versay
Kapoor’u kaçmaz

Versay’da müthiş bir sergi, müthiş bir sanatçı, Anish Kapoor. XIV. Louis’in bahçıvanı André Le Notre tarafından 1662’de tasarlanan ünlü saray bahçesinde ünlü bir sanatçı. Ekim 2105’e kadar açık Kaçırmayın (chateauversailles-spectacles.fr).

Hastası olacağınız 10 fırsat

Marmaris
10 Şimdi yelkenli de var

Bozburun Yacht Club’ın en hoşuma giden yanı karadan yolu olmaması. Anne Zeynep Hanım’ın mutfağı, yelkenci oğlu Edhem in aktivitelerl ile dopdolu, şeffaf denizli süper prive bir zamanlar için... Bu yaz Türkiye’de ‘Maksi Racing’ yelken deneyimi yaşamak için Bozburun’a (bozburunyachtclub.com)...

Yazarın Tüm Yazıları