İş dünyasının önde gelen isimlerinden olmasının yanı sıra “Lüzumlu Adam” ve “Lüzumsuz Adam” adlarında iki de kitabı bulunan İshak Alaton, 89 yaşında hayatını kaybetti. Alarko Holding’in kurucu ortağı ve onursal başkanı olan Alaton, önceki gün Galata’daki Neve Şalom Sinagogu’nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
#Kelebekİzmir denince akla sağlıklı ve hafif yemeklerden oluşan bir mutfak gelir. Ne de olsa İzmir demek, Ege mutfağı demek, ot yemekleri, balık ve zeytinyağlılar demek. Binlerce yıllık geçmişinde onlarca medeniyet bu topraklarda yerleşmiş. Bu medeniyetlerin etkileri elbette yörenin mutfağına yansımış, zenginleştirmiş. İzmir mutfağı zengindir ama lezzetine varmak biraz da yemeği yediğiniz adrese bağlıdır.
Bazı yerlere gitmenin mevsimleri var. Yazın sıcağında, kışın yağmur çamurunda zevkine varılmayacak bu mekanlar, eylül ayında insanı kendine çekiyor. Bazı yerlerde de geleneksel tatil dönemlerinde insan kalabalığı güzellikleri örtüyor. Eylül ayı, doğanın da yeşilin ve sarının tüm tonlarına büründüğü bir dönem. Bu hafta jüri üyelerimize, insana "eylülde gel!" dedirten adresleri sorduk.
Alaçatı’da trafiğe kapalı, restoran, bar, sanat galerisi, kahve ve butik otel dolu bir cadde var; Kemalpaşa Caddesi. Alaçatı ile birlikte her geçen gün daha popüler oluyor. Kahvaltı vakti ve akşamları tıklım tıklım doluyor. İçinde 65 yıllık restoranlar da var, son dönemde tütün deposundan butik otele çevrilmiş cazibe merkezleri de. Hepsinin de sevimli, oyuncaklı isimleri var. Bu yazıyı okuyup caddenin başından girip sonundan çıkmaya, hangi köşede ne var keşfetmeye ne dersiniz?
Ünlü bir turizm adresi olan Çeşme, bir yandan da tipik Ege kasabası özelliklerini yaşatıyor. Çeşme deyince birçok insanın aklına gelen ilk tatlar midye dolma, kumru ve süt darı (mısır). Çeşme merkezde, sakızlı dondurma ve sakız reçelinin yapılageldiği eski pastaneler; zeytinyağı, otlar, deniz ürünleriyle yapılmış envayi çeşit yemek ve mezeleriyle köklü restoranlar varlıklarını bugün de sürdürüyor.