Lezzet durağı Çeşme

Tuval, Altınkapı, Dost Pide, İmren, Ferdi Baba-Şifne, Ferdi Baba-Port Alaçatı, Çardak, Cevat’ın Yeri, Bani, Körfez, Taşbahçe, Hanımeli, Avrasya, Rasim Baba Lokantası, Tokmak Hasan, Sakarya, Sardalyacı, Kırçiçeği, Elit, Rumeli Pastanesi, kumrucular.. Say say bitmez...

Haberin Devamı

ÇEŞME’nin Ilıca’sında bir Taşbahçe vardır.. Baykal Market’in hemen arkasındadır. Fırınında kumrunun, boyozun, peksimetin, simitin ve kurabiyenin hası pişer.. Sabahın erken saatlerinde önünde oluşan kuyruklar, ağzının tadını bilen yazlıkçı ve yerli Çeşmelilerle doludur.
Fırının yanındaki fiyakalı kahvaltı salonunda ise, bölgenin en leziz sofraları kurulur, çiğ böreği ve mantısıyla sizi kendine ölesiye bağlar. Tipik bir antika sanat kafe şeklinde döşenmiş olan Taşbahçe’de sabah saatlerimiz gelir geçer.
Yaz ve kış, öğlen yemeklerinde ise Çeşme Hanımeli Restoran’da boy gösteririz. Pazar yolu üzerinde Yapı-Kredi Bankası’nın karşısındaki bu cici restoranı Ayşe Gönül, kerdeşi Feride Ekinci’nin desteği ile çalıştırır. Mideme tam uygun ev yemeklerini yediğimde, anamın yemeklerini yediğimi sanırım. Güleryüz, nefis yemekler üstüne bedava çay, işte hanımların elinden sıcacık sofralar..

Haberin Devamı

İMREN RESTORAN

Çeşme’de favori lezzet duraklarından ikisi de İmren Lokantası ismini taşır. Biri Çeşme çarşıda, öteki Alaçatı çarşı girişindedir. İmren, Çeşme’de marka olmuş pek ünlü bir restorandır..
İzmir’in ve Çeşme’nin en iyi restoranlarından biri olarak öne çıktılar ve benim de jürisi içinde bulunduğum Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği ‘Ülkenin En İyi On Markası’ sınıflandırmasının içine birkaz kez girmeyi başardılar.
Çeşme İmren şu anda Egemen ve Ender Kadagan tarafından işletiliyor. Alaçatı İmren’i ise, Recep ve Bülent Kadagan üstlenmiş durumda. Çeşme İmren, ızgaraları, tencere yemekleri, zeytinyağlıları, tatlı ve çorbaları ile haklı ün yapmıştır. Alaçatı İmren de tencere yemekleri ve balıkları ile ünlüdür.

FERDİ BABA VE ÇARDAK

Saymakla bitmez.. Çeşme’nin her köşesi lezzet durağıdır. Ferdi Baba balık restoranlarının ünü dünyaya yayılmıştır. Şifne’deki mekanı Arif Kabak çalıştırır. Alaçatı-Port’ta ise kardeşi Murat Kabak tarafından çalıştırılan Ferdi Baba restoranlarında balık yemeklerinin türlü çeşitlisi en leziz biçimde önünüze getirildiği için İzmir’in ve İstanbul’un en önemli aileleri bu restoranları daima tercih ederler..
Bu arada bir nezih mekan daha kazandık. Ilıca Otel karşısında, Mustafa ve Erdal Yüksekol tarafından işletilen Çardak Restoran, cumartesi geceleri canlı müzik eşliğinde en lezzetli sofraları kuruyor. Paşa kahvaltısı ile başlayan günler, enfes menü, dans, müzik ve eğlence ile sürüp gitmekte. Yeni kurulduğu için telefonunu vermek isterim: (0.232.723 44 23)

Haberin Devamı

Çeşme mekanları

Alaçatı ve Çeşme Marina’da Tuval Restoran’ı ve yerli Alaçatılıların çalıştırdığı Rasim Baba, Yusuf’un Yeri, Martı ve Avrasya favorimdir. Ilıca’da Dost Pide, Altınkapı Restoran ailece tercih ettiğimiz lezzet duraklarıdır. Arada Gözde Restoran’da barbun yemek iyi gelir.
Dalyan’da Bani, Körfez, Cevad’ın Yeri yaz boyunca tıklım tıklımdır. Çeşme merkezde, Sakarya Restoran, Tokmak Hasan’ın Yeri, Hasan Restoran yine vazgeçemeyeceğim mekanlardır. Rumeli Pastanesi’nde dondurmamızı mutlaka yalarız. Geceyarısında Ilıca Kırçiçeği’nde çorba, Elit Restoran’da hafif bir şeyler iyi gelir.. Kumrucular da sizi bekliyor.. Eğer yer bulabilirseniz..
Ahmet Gören dostumun oğlu Levent’le, Çeşme Pazaryolu üzerinde BİM mağazası karşısında çalıştırdığı Sardalya Restoran’ın da tiryakisiyimdir. Diğer oğlu Mustafa ise, İnkilap caddesi’nde Biz Bize Balık Restoran’ı çalıştırır. Sardalyacı’da, sardalyanın ızgarası, tavası, kiremitte pişeni, buğulaması, asma veya pazı yaprağında kızaranı pek lezzetlidir.. İster taze taze al, ister evine sipariş et, istersen pişirtip evine götür, istersen hemen oracıkta mideye indir.

Yazarın Tüm Yazıları