Haziran ayı demek asma yaprağı zamanı demek. Çıtır çıtır taze yapraklarla yapacağınız etli ya da zeytinyağlı sarmaların lezzetine doyamazsınız. Peki bu lezzeti kış ayları için de saklamaya ne dersiniz? Bunun en kolay yolu yaprakları salamura yaparak saklamak. Peki salamura yaprak nasıl yapılır? Salamura yaparken nelere dikkat edilmelidir? Salamura yaptığınız yaprakların bozulmasını önlemek için gerekli saklama koşulları nasıl olmalıdır? Aklınızdaki tüm soruların cevapları içeriğimizde…
#Salamura Yaprak Nasıl YapılırMasterChef Türkiye son yedek beş yarışmacı için mücadele devam ediyor. Yedekler için 3. grupta yarışan adaylar mücadele devam ediyor. Son yedekler kimler olacak etli yaprak sarmanın ardından bir de yaratıcılık tabağının hazırlanmasıyla belli olacak. Peki, MasterChef etli sarma nasıl yapılır? İşte, etli sarma tarifi detayları...
#Masterchef Etli Yaprak SarmaKirazla vişnenin en olgun ve tatlı zamanı. Peltesini, reçel veya marmeladını yapabilir; tartta, dondurmada, salatada değerlendirebilir; yaprak sarması gibi zeytinyağlılarda da kullanabilirsiniz. Pazardan alınca hepsini yiyip bitirmeyin, birazını da ayırın; lezzetli ve pratik yaz tariflerim var.
#KirazSalamura ile çeşitli meyve ya da sebzeler daha sonraki aylarda tüketilmek için muhafaza edilebiliyor. Asma yaprağı da bunlardan biri. Tazecik yaprakla hazırlanan zeytinyağlı sarmanın lezzetine doyum olmuyor. Yaprakları salamura yaparak nefis sarmaların keyfini kış aylarında da çıkabilirsiniz. Peki salamura yaprak nasıl basılır? İşte salamura yaprak yapımının püf noktaları...
#Salamura Yaprak Nasıl BasılırTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#Çiğköfte