Bu yazıda bahsedeceğim öyle kahraman bir yemek var ki hakkında ne yazılsa gastro-diplomasi krizine sebep oluyor. Zaten dünyanın en çivisi çıkmış bölgesinin en bilinen yemeği olması dolayısıyla konu aşırı hassas. Benim de kaos sevdam malum! O zaman daldıralım sıcacık pitalarımızı humusa...
#YAZAROrtadoğu’dan Balkanlara, dünyanın birçok ülkesinde kültürlerin lezzet alışkanlıklarına göre şekillenen meze, gastronomi dünyasında giderek daha önemli bir yere sahip oldu. Özellikle zengin Türk mutfağının daha da tanınmasının ardından, düzenlenen gastronomi festivallerinde dünya gurmeleri ve şefleri mezeler konusunda ustalıklarını sergiliyor. Ben de Michelin yıldızlı Türk şef Serkan Güzelçoban, meze deyince akla ilk gelen bölge olan Ortadoğu’nun lokomotif ülkesi Lübnan’ın ünlü şefi Joe Barza, Maria’nın Bahçesi ile Ege mutfağını İstanbul’a taşıyan Maria Ekmekçioğlu, Mısır’dan Mostafa Seif, İstanbul ve Alaçatı’nın vazgeçilmez mekânı Zıpkın’dan Erhan Görücüoğlu ile mezeler üzerine bir söyleşi yaptım. Taze sebze ve meyveler kullanarak hazırladıkları mezelerle beni unutulmaz bir lezzet yolculuğuna çıkaran ünlü şeflere, en sevdikleri mezeleri ve meze hazırlarken dikkat edilecek püf noktaları sordum. İşte ünlü şeflerden tavsiyeler…
#Seyahat