Gelirlerinin önemli bir kısmını business koltuklardan sağlayan havayolu şirketleri, şimdi de bu kabinlerde yemek ve şefleriyle fark yaratmanın peşinde. Türk Hava Yolları “uçan şefler” ile öne çıkarken, rakipleri “Michelin” yıldızlı şeflerle işbirliği yapıyor.
#Ertuğrul ÖzkökDünyanın en büyük mutfağı, yeniliklerin merkezi New York lezzet avcılarının da gözdesi. Kimileri pizzanın en lezizinin, füzyon mutfağı ve Fransız restoranlarının en iddialılarının New York’ta olduğunu söylüyor. “Cibalikapı Balıkçısı’ndan” adlı kitabı iki ay önce yayımlanan okurumuz Behzat Şahin, New York’ta 10 günlük lezzet keşfine çıktı. En beğendiği 10 restoranı yazdı.
Daha sade dille söylersek bu ünlü atasözümüz şunu diyor: Aynası yaptığı iştir kişinin, ettiği lafa kimse aldırmaz. Hepimiz yıllardır Antep’ten İstanbul’a, kentlerimizin özgün mutfak kültürleriyle övünürüz de bunları evrensel birer tanıtım etkinliğine nasıl dönüştürürüz konusunu nedense tartışmayız.
New York’a son gidişimde, yıldızı yeniden parlayan hamburgerin peşine düştüm. En leziz hamburgeri yapanları bulabilmek için bazen saatlerce yürüdüm. Keşiflerim sonunda, hamburgere “fast food” yakıştırması yapanların yanıldıklarını gördüm. Ardında yüzyıllık bir tarih, hazırlanmasında onca zahmet, malzemelerinde böylesine kalite olan bir yiyeceğe haksızlık yapıldığına karar verdim.