‘Gurbetçinin kafasında soru işareti kalmamış’

Güncelleme Tarihi:

‘Gurbetçinin kafasında soru işareti kalmamış’
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 11:00

Fransa’nın Vannes kentinde düzenlenen toplantıya katılan AK Parti milletvekili Mustafa Ilıcalı, referandumla ilgili bilgi verdi. Ilıcalı, “Şimdi söz milli iradenin, yani sizlerin. Üzerinize düşen vatandaşlık görevini yaparak ülkemizin bekası için sandığa gidip oy kullanmalısınız” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Erzurum milletvekili Mustafa Ilıcalı, 16 Nisan’da düzenlenecek halk oylamasına ilişkin temasları kapsamında Fransa’da Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Fransa’nın Vannes kentinde düzenlenen toplantıda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatan Ilıcalı, “Fransa’daki gurbetçilerimiz üç yıl önce yüzde 66’lık bir oranla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermişti. Bu referandumda da ‘Evet’ oranın en az yüzde 70 civarında olacağını tahmin ediyorum” dedi.
Bilimsel tabanlı bir anket çalışması yapılmadan oran vermenin doğru olamayacağını belirten Mustafa Ilıcalı, şunları söyledi:

SANDIĞA GİDİP OY VERİN

“Ancak gördüğüm kadarıyla Fransa’da yaşayan gurbetçilerimizin kararı belli olmuş, akıllarında soru işareti kalmamış. Karşılaştığım vatandaşlarımızın tümü ülkemizin geleceği için referandumda ‘evet’ oyu kullanacağını belirtti. Daha güçlü bir yasama, daha güçlü bir yürütme ve daha bağımsız bir yargı için son sözü sizler söyleyeceksiniz. Yeni sistemle Türkiye ‘2023 yılında ilk 10 ekonomi’ hedefine daha hızlı yaklaşacak. Ülkemizdeki ekonomik ve siyasi istikrarsızlıklar nedeniyle yabancı yatırımcı maalesef bizi geçmişte hiç tercih etmedi. Cumhurbaşkanlığı sistemi o zamanlarda olsaydı, şu an ülkemiz çok daha güçlü ve gelişmiş bir durumda olacaktı. Şimdi söz milli iradenin, yani sizlerin. Üzerinize düşen vatandaşlık görevini yaparak ülkemizin bekası için sandığa gidip oy kullanmalısınız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!