Yüz yüzede ilk gün: Derslikler boş kaldı

Güncelleme Tarihi:

Yüz yüzede ilk gün: Derslikler boş kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2023 07:00

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 3 Nisan’dan itibaren üniversitelerde uzaktan eğitimin yanı sıra isteyen öğrencilerin devam şartı aranmadan yüz yüze eğitim görebileceğini açıklamıştı. Dün başlayan yüz yüze eğitim uygulamasında kampüslerin genel olarak boş kaldığı gözlemlendi.

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar’ın, 3 Nisan’dan itibaren uygulanmak üzere alınan yeni kararları açıklamasının ardından üniversitelerde dünden itibaren yüz yüze eğitim başladı. Ancak yeni dönemin ilk gününde kampüsler, amfi ve sınıflar eski canlılığından uzak bir görüntüye sahipti.

SINIFLAR ÇOĞUNLUKLA BOŞ
YÖK’ün 2021- 2022 yılına ait öğrenci istatistiklerine göre, önlisansta 3 milyon 250 bin 101, lisansta 4 milyon 579 bin 47, yüksek lisansta 358 bin 271, doktoradaysa 109 bin 540 öğrenci bulunuyor. Yani alınan hibrit öğretim kararı yükseköğrenim gören 8 milyon 296 bin 959 kişiyi etkiliyor. Özellikle yüksek öğretim için farklı şehirlerden gelen öğrencilerin ağırlıklı olarak online eğitimi tercih ettiği ilk günde dersler hem online hem yüz yüze olarak verildi.

Haberin Devamı

Yüz yüzede ilk gün: Derslikler boş kaldı

BAYRAMDAN SONRA ARTIŞ BEKLENİYOR
Üniversiteler yüz yüze eğitimin başladığı ilk gün öğrenci katılımının az olmasını Ramazan ayına ve bu ayı takip edecek tatil döneminin yaklaşmış olmasına bağlıyor. Ramazan ayının bitmesi ve bayram tatilinin tamamlanmasıyla öğrencilerin, yüz yüze eğitim için yeniden kampüslerine döneceği tahmininde bulunuyorlar. Bahar dönemi boyunca devam edecek hibrit öğretim modeli için üniversiteler, ders sırasında öğretim üyelerinin canlı bağlantı ile uzaktan eğitim verebileceğini söyledi. Bunun yanı sıra bazı üniversitelerde uzaktan eğitim, öğretim görevlisinin ders kaydını ve ilgili materyalleri üniversitenin ilgili sistemine yüklemesiyle devam edecek.

ARA SINAVLAR ÇEVRİM İÇİ
YÖK tarafından alınan kararlar arasında bahar dönemindeki ara sınavların, özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç uzaktan eğitim yöntemiyle çevrim içi yapılacağı da yer aldı. Buna göre yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağına üniversitelerin yetkili kurulları karar verecekti. Üniversitelerin çoğu ara sınavlarını YÖK’ün açıkladığı karar doğrultusunda çevrim içi yöntemlerle yapacak.

BAKMADAN GEÇME!