Yapay zekâ hayatı böyle değiştirecek

Güncelleme Tarihi:

Yapay zekâ hayatı böyle değiştirecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2023 07:00

İngiliz Daily Mail gazetesi, uzman ve araştırmacılarla yapay zekânın geleceğini konuştu ve olası 10 yeni teknolojik gelişmeye dikkat çekti.

Haberin Devamı

SAĞLIĞIMIZ ONA EMANET

- Dijital ikizler: Vücudumuzun ‘dijital ikizleri’, doktorların anatomiyi daha iyi keşfetmesine izin verecek ve bir sağlık devrimini başlatacak. Kişinin birebir kopyası olan dijital ikizler sayesinde doktorlar reçete yazmadan önce bir ilacın kişi üzerinde etkilerini önceden görebilecek.

- Dijital haplar: İnsanlar hastalıkları önceden teşhis edebilmek için dijital haplar yutacak ve sensörlerle donatılmış haplar, doktorların insan vücudunu daha önce hiç görmediği kadar iyi görebilmesini sağlayacak.

- Dijital asistanlar: Hepimizin bir yapay zekâ asistanı olacak ve bu asistanlar günlük rutinimizi takip etmede önemli rol oynayacak.

Yapay zekâ hayatı böyle değiştirecek

Haberin Devamı

- Artırılmış gerçeklikli kontakt lensler: Bu lensler, insanların dijital dünyayı keşfetmelerini sağlayacak.Lenslerin günümüzde kullandığımız telefonlarla aynı bilgileri göstermesi öngörülüyor.

- Telepatik olacağız: Akıl okuma artık bilim kurgu olmaktan çıkacak. Cihazlarla düşünceler insandan insana geçebilecek. Bu cihazlar insanları telepatik hale getirecek.

- İnsansı robotlar: Konuşan insansı robotlar her yerde olacak. Robotlar, inşaat işçiliğinden hemşireliğe kadar birçok meslek alanında çalışacak.

- Robotik uzuvlar: İnsanlar yaşlanmayı durdurabilmek için yaşlanma karşıtı ilaçlar ve yedek vücut parçaları kullanabilecek. Yapay zekânın gelişmesiyle birlikte yaşlı insanlar daha zinde ve sağlıklı olacak.

Yapay zekâ hayatı böyle değiştirecek

- Beyin implantları: Teknoloji sayesinde insanlar, birbirleriyle farklı dillerde konuşsalar dahi anlaşabilecek.

- Yapay zekâ borsacılar: Kuantum bilgisayarlar, şaşırtıcı derecede doğru piyasa tahminleri yapabilecek ve yatırımları optimize edebilecek.

- 3 boyutlu internet: İnternet öyle güçlü bir hale gelecek ki insanların aradıkları bilgileri 3 boyutlu olarak gösterecek ve dünyayı keşfetme şeklimizi değiştirecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!