Yalçın Akdoğan: Liderimizin ötesinde söz söyleyemem

Güncelleme Tarihi:

Yalçın Akdoğan: Liderimizin ötesinde söz söyleyemem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 20:43

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, önceki gece TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde muhalefet partilerinin Dolmabahçe görüşmesiyle ilgili eleştirilerine yanıt verdi.

Haberin Devamı

Yalçın Akdoğan, yanıtında şunları söyledi: “Dolmabahçe bir mutabakat değildir. Herhangi bir şey imzalanmış da değildir. Ben yasamayla ilgili bakan olarak HDP milletvekillerimizle bir araya geldim. Daha önce de görüşmelerimiz olmuştur ve orada, silah bırakmayla ilgili bir çağrıyı HDP milletvekilleri okumuşlardır. Bunun ötesinde, bu kadar ciddi bir meselenin farklı, ucuz polemik alanlarına çekilmesini de doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanımız bu konuda açıklama yapmıştır, biz liderimizin sözünün ötesinde söz söylemeyi de doğru bulmuyoruz.”

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, görüşmenin her aşamasından haberdar edildiğini söylediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’la “O zat” ifadesine varan tartışmanın ardından, “Dolmabahçe görüşmesi ve detaylarına dair tüm bildiklerimi tarih huzurunda Yalçın Akdoğan’ın namusuna emanet ediyorum” demişti.

BAKMADAN GEÇME!