Vize muafiyeti için gözler Beştepe’de

Güncelleme Tarihi:

Vize muafiyeti için gözler Beştepe’de
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 22:49

Türkiye'nin, AB’den vize muafiyeti almak için yerine getirmesi gereken son 7 kriter içinde en önemli başlığı oluşturan ‘terörle mücadele tanımı konusunda teknik açıdan bazı değişiklikler’ hazırladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Hürriyet’in elde ettiği bilgiye göre, AB’ye 12 Aralık’ta sunulması planlanan Ankara’nın teklifi için İçişleri ve Adalet bakanlıkları yetkilileri ‘Türkiye’yi rahatsız etmeyecek’ bir formül hazırladı. Diplomatik kaynaklar, AB’nin bu teklife olumlu yanıt vermesi gerektiği görüşünde.

Hürriyet’e bilgi veren üst düzey bir yetkili geçen hafta çarşamba günü Dışişleri, İçişleri, Adalet ve AB bakanlıkları arasında yapılan toplantıda önemli ilerlemeler sağlandığını vurgulayarak şunları anlattı:

“Söz konusu toplantıda Türkiye’nin vize muafiyeti için yerine getirmesi gereken 7 kriterle ilgili öneriler hazırlandı. En önemli başlık terörle mücadele tanımı. Öneriler bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a sunulacak. Her dört bakanlık Cumhurbaşkanı’nın değerlendirmesini tamamlayıp, onayının veya önereceği değişikliğin bu hafta içinde iletilmesinin önemini bildirdi. Önerinin 12 Aralık’ta AB’ye aday ülke dışişleri bakanlarının da çağrıldığı toplantıda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans’a sunulması planlanıyor. Türkiye, 2018 yılında Schengen bölgesi için vize muafiyetini almak istiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!