TSK’dan orduevi açıklaması

Güncelleme Tarihi:

TSK’dan orduevi açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2013 11:27

GENELKURMAY Başkanlığı, bazı emekli askerlerin orduevlerine girişinin yasaklanması üzerine “yönetmelikli” açıklama yaptı.

Haberin Devamı

En son Balyoz davası nedeniyle TSK’yı eleştiren isimlerden emekli Oramiral Nusret Güner, orduevine alınmadığını Twitter’dan duyurmuştu.
Güner, “TSK’nın sosyal tesislerine girişimin 6 ay süreyle yasaklanmış olduğunu öğrendim. Bu yetkinin bizzat Genelkurmay Başkanı’nın şahsında olduğunu biliyorum. Bir kamu görevlisi olan Genelkurmay Başkanı’nın şahsen bana verdiği mesaj, bir noktada kendi yuvamdan kovulduğum anlamına gelmektedir” demişti. TSK’dan yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

YÖNETMELİKLE DÜZENLENİYOR

“Askeri sosyal tesislere giriş hakkının geçici sürelerle veya sürekli olarak yasaklanması işlemlerinin hukuki dayanağını TSK İç Hizmet Yönetmeliği oluşturmaktadır. Söz konusu tesislerden yararlanma hakkının hangi durumlarda kısıtlanabileceği, Yönetmeliğin 664/4’üncü maddesinde düzenlenmiştir. Bu uygulama uzun yıllardan beri yapılmakta olup tamamen TSK İç Hizmet Yönetmeliği hükümlerine göre icra edilmektedir.”

Haberin Devamı

İŞTE O HÜKÜMLER

TSK İç Hizmet yönetmeliğinin ilgili maddesi ise şöyle:
“Subaylar, askeri memurlar ve astsubaylar ile bunların emeklileri orduevlerinin ve askeri gazinoların tabii üyeleridirler. Bu mahallerde; siyasi konuşma yapmaları, siyasi telkin ve öneride bulunmaları, yasal ve yasa dışı kurulmuş bulunan siyasi amaçlı parti,
kuruluş, dernek ve örgütlerden herhangi biri hakkında propaganda yapmaları yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında gerektiğinde yasal işlem yaptırılmakla birlikte, emekli üyeler ile sosyal tesislerden yararlanma hakkına sahip diğer kişilerden birinin bu tür faaliyette
bulunduğu herhangi bir şekilde tespit edilenler anılan sosyal tesislerden yararlanma haklarını kaybederler. Kendisine özel bir görev verilmediği halde görevi ve sıfatı icabı muvazzaflık yaptığı dönemde bulunduğu görev ve görev yerleri hakkında beyanat veren, yazı yazan veya sair surette açıklamada bulunan, astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye yönelik olarak açıkça aşağılayıcı söz ve davranışta bulundukları çeşitli komutanlık ve resmi kaynaklardan intikal eden bilgi ve belgelerden tespit edilenlerin orduevleri, askerî gazinolar ve diğer askerî sosyal tesislere girişleri, Genelkurmay Başkanlığınca geçici veya sürekli olarak yasaklanabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!