Son dakika... Malatya Pütürge'de 5.2 büyüklüğünde deprem! Peş peşe artçılar...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2022 17:10

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin ardından AFAD ve Malatya Valisi Aydın Baruş'tan ilk açıklama geldi. "Şu an için olumsuz bir durum yok" diyen Vali Baruş, "Vatandaşlarımız bir müddet dışarıda kalsın" uyarısında bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. Öte yandan akşam saatlerinde 4.1 ve 3.7 büyüklüğünde artçı depremler oldu.

Haberin Devamı

AFAD verilerine göre Malatya Pütürge'de saat 17.02'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." denildi.

PEŞ PEŞE ARTÇI DEPREMLER

Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 18:37'de 4.1 ve 3.7 büyüklüğünde iki artçı meydana geldi.

Son dakika...  Malatya Pütürgede 5.2 büyüklüğünde deprem Peş peşe artçılar...

MALATYA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA: KESİNLİKLE HASARLI EVLERE GİRMESİNLER

Malatya Valisi Aydın Baruş, "Şu an için olumsuz bir durum yok" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Baruş, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar sadece bir evde hasar olduğuna dair bir haber geldi. Şu ana kadar yapmış olduğumuz araştırmalarda başka olumsuz bir durum yok. Sahada araştırma devam ediyor, can kaybı ve yaralanma yok. Vatandaşlarımız bir müddet dışarıda kalsın. Artçı sarsıntılar olabiliyor. Kesinlikle hasarlı evlere girmesinler." dedi. 

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA: EKİPLERİMİZİ BÖLGEYE SEVK ETTİK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada "Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan "Merkez üssü Malatya / Pütürge olan 5.2 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim beterinden korusun." dedi.

Son dakika...  Malatya Pütürgede 5.2 büyüklüğünde deprem Peş peşe artçılar...

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, TRT Haber’e şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

“Öncelikle geçmiş olsun diyeyim. Aslında bu büyüklükte ve sığlıkta bir depremin betonarme bir binaya bir şey yapmaması lazım. Ama köylerde özellikle ahşap ve toprak yapılar var, bunlara zarar verebilir. Düzgün kerpiç binalar bu büyüklükteki bir depremde bile zarar görmezler. Ahır, depo, samanlık gibi derme çatlı yapılarda hasar durumu beklenebilir.

(Deprem 6,5 saniye sürdü iddiası) Doğu Anadolu fay zonu dediğimiz bölgelerden bir tanesi burası. Fayları konuşurken aslında depremin bir bölümünü konuşmuş oluruz. Asıl olan bunun yaratacağı ivme nedir buna odaklanmalıyız. AFAD’ın ivme kayıtlarından bu sürenin bu kadar olmadığı ortaya çıkacaktır. Bu süre görecelidir. Depremin ivmesine bakmamız gerekiyor. Bazen ivme ile yapılardaki hasarı artabilir. Tek tek fayları konuşmak yerine, bana göre en doğru yaklaşık, bu tür depremler bölgedeki gerilmenin artırdığını gösteren depremlerdir, deprem öncesi, sonrası, sırasında yapılması gerekenleri öğrenmemiz gerekiyor. Deprem sırasında sakin kalıp vücudumuzu korumamız gerekiyor. Bizim bunlara odaklanmamız gerekiyor. Bundan sonra artçı depremler kesinlikle olacak.

Haberin Devamı

Bundan sonra şu kadar gün içinde şu büyüklükte deprem olacak diye bir şey diyemiyorum.”

Türkiye deprem haritası

Son dakika...  Malatya Pütürgede 5.2 büyüklüğünde deprem Peş peşe artçılar...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!