Son dakika... Sürpriz görüşme sonrası Arınç'tan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Sürpriz görüşme sonrası Arınçtan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2018 16:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu akşam Bülent Arınç ile görüşeceği bilgisi kulisleri hareketlendirdi. Arınç saat 18.30'da AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Arınç kapıda gazetecilerin sorusuna, "Davet üzerine geliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşeceğim" cevabını verdi. Bülent Arınç, sürpriz görüşmenin ardından merak edilen soruları yanıtladı. "Güzel ve olumlu bir görüşme oldu. Fikirlerimi aldı, ben de kendilerinin düşüncelerini rica ettim" diyen Arınç, Abdullah Gül ile ilgili bir soru üzerine de 'Her konuyu görüştük ama açıklama yapma yetkisini kendimde görmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız arzu ederse kendileri söyleyebilir. Bize izin verirlerse biz de konuşuruz. Ama çok özel konuşmalarımızı şimdilik mahrem tutuyoruz' cevabını verdi.

Haberin Devamı

Son dakika... Sürpriz görüşme sonrası Arınçtan açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bülent Arınç'ın sürpriz görüşmesi AK Parti MKYK toplantısından sonra AK Parti genel merkezinde gerçekleşti. 

Bülent Arınç, görüşme sonrası "Sayın Cumhurbaşkanımız davet etti. Güzel, olumlu bir görüşmemiz oldu. Kendisiyle güncel konular üzerinde de parti üzerinde de konuşmalarımız oldu. Bir saati aşkın zamandır birlikteyiz. Güzel olumlu bir görüşmemiz oldu. Bazı konularda fikrimi aldı. Fikirlerimi söyledim. Bazı konularda ben kendilerinin düşüncelerini rica ettim. Faydalı bir görüşme oldu. İnşallah önümüzdeki seçimler için de çok hayırlı sonuçlar olur. Kendilerine de başarılar diledim. Faydalı bir görüşme oldu bu görüşmelerimiz devam edecek" dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MISINIZ?

Haberin Devamı

Arınç, "Milletvekili adayı olacak mısınız?" sorusu üzerine "Ben 7 Haziran 2015 seçimlerinde aktif siyasete veda ettim. Ne 7 Haziran’da ne 1 Kasım’da aday olmadım. Bu düşüncem bugün de devam ediyor. Ben aktif siyasi hayatta Meclis Başkanlığına kadar 20 yıl süren milletvekilliğine kadar her kademesinde bulundum. Kendi irademle, isteyerek ve bilinçli bir şekilde aktif siyasete veda ettim. Bundan sonra tekrar milletvekilliğinden başlayacak durumda değilim. Bana bu konuda hiç kimse teklifte de bulunmadı. Benim kararlılığımı bilirler. Sorunuzun cevabı bunu hiç düşünmüyorum. Bu üzerinde durulacak bir konu da değil. Aktif siyasi hayatta bulunmaya niyetim yok. Ama aktif siyaset hayatın dışında da bu ülke için yapılacak çok önemli görevler olduğuna inanıyorum. " yanıtını verdi.

Son dakika... Sürpriz görüşme sonrası Arınçtan açıklama

ABDULLAH GÜL KONUŞULDU MU?

Arınç, Abdullah Gül'ün aday olacağı iddiasının konuşulup konuşulmadığına ilişkin soru üzerine de "Her konuyu görüştük ama bu konuda açıklama yapma yetkisini kendimde görmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız arzu ederlerse kendileri söyleyebilir. Bize izin verirlerse biz de konuşuruz. Ama çok özel konuşmalarımızı şimdilik mahrem tutuyoruz. " dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI'NIN ADAYLIĞINI DESTEKLİYOR MUSUNUZ?

Arınç bir gazetecinin 'Cumhurbaşkanının adaylığını destekliyor musunuz?' sorusunu da şöyle yanıtladı: "Kendilerine başarılar diledim. Sadece bunu ifade ettim. Ben bir AK Partiliyim. Partimden de memnunum. Bazı partililerin yaptıkları bizi her ne kadar rencide etse, üzse de ben AK Parti’nin bu ülkeye çok büyük hizmet ettiğine inanıyorum. Ve bu partinin kurucularından birisiyim. Dolayısıyla AK Parti'den başka bir partiye başımı çevirmem. Başka bir partiyle ilgili olumlu kanaatimi de ortaya koymam. AK Parti'nin adayı konusunda da durum bundan ibarettir. Ben ne AK Parti ne onun genel başkanı, zarar verecek hareketin içinde olmam. Ben iyi bir AK Partiliyim.

Milli görüş çizgisinde siyaset yapmış bir insanım. Bizim edindiğimiz bütün terbiye bize davamıza sahip çıkmayı gerektirir. Daha seçimlere çok var. Bu onuda kanaatimizi inşallah açıklama fırsatı da buluruz."

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞMEDİ

Cumhurbaşkanı ile görüşeceği iddia edilen Davutoğlu ise İstanbul’da olması nedeniyle Erdoğan ile bir araya gelmedi. Erdoğan Arınç’la görüşmesinin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev onuruna vereceği yemek için Beştepe’ye geçti.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!