Şimdi okullu oldular

Güncelleme Tarihi:

Şimdi okullu oldular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2023 07:00

Okulöncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıflarda ‘Uyum Haftası’ başladı. Bir hafta sürecek Uyum Haftası’nın ilk gününde miniklerden bazıları oyuncağıyla bazıları köpeğiyle okula gitti.

Haberin Devamı

Uyum programı için okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri okullarıyla bir hafta erken buluştu. Yeni eğitim öğretim kademesine başlarken heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler için Bakanlık tarafından okula uyum programı ve rehberlik uygulamaları hazırlandı. Okul öncesi öğrenciler için uyum haftasına yönelik uygulama çizelgesi ile 12 etkinlik örneğine, ilkokul 1’inci sınıflar için ise 9 etkinlik örneğine yer verildi. Bu bir haftalık dönemde, öğrencilerin yeni girdikleri okul ortamına kısa sürede uyum sağlamaları hedefleniyor. Liseye başlayan öğrenciler ve velileri için de etkinlikler planlandı. Uyum haftasının ilk gününü İstanbul’da Bakırköy Medeni Berk İlkokulu ve Üsküdar Hattat İsmail İlkokulu’nda izledik. Saat 10.00 itibarıyla başlayan programda öğrenciler ve velileri önce okul bahçesinde yerlerini aldı.

Şimdi okullu oldular
İKNA OLMAYI BEKLEDİ
Üsküdar Hattat İlkokulu’nun minik öğrencilerini ilk gün ‘Nasreddin Hoca’ karşıladı. İstiklal Marşı’nın ardından, ‘Nasreddin Hoca’ okula başlayan her bir öğrencinin isimlerini tek tek okuyarak ilk yoklamayı yaptı. Sonrasında öğrenciler öğretmenleri eşliğinde 4 yıl boyunca öğrenim görecekleri sınıflarına ilk adımı attı. Geçen yıl arkadaşıyla sorun yaşadığı için okul öncesi eğitimini yarıda bırakan 4 buçuk yaşındaki Sena Atmaca ise sınıfa girmek için Nasreddin Hoca kostümlü animatörün kendisini ikna etmesini bekledi. Sonunda Sena da sınıfa girince çocuklar öğretmenleriyle tanışıp oyunlar oynamaya başladı.

Haberin Devamı

‘OKUL NE ZAMAN BAŞLAYACAK’
Okul öncesi eğitime başlayacak öğrenciler kadar veliler de heyecanlıydı. Veli Ayşegül Badoğlu, “Kızım Öykü’yle sıkıntı yaşamadığımız bir başlangıç oldu. En çok öğretmenini merak ettiğini söylüyordu. Yaz tatilinde sürekli ‘okul ne zaman başlayacak’ diye soruyordu” dedi. Zehra Gülcan ise, “Oğlum Ateş’in geçen sene bir okul öncesi eğitim denemesi oldu. Sadece 3 gün gitti sonra devam etmek istemedi. Geçen sene başaramamıştık, bu sene daha istekli. Bu nedenle uyum sürecinin bu yıl daha iyi geçeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Şimdi okullu oldular
UYUM SÜRECİNE ‘RAMBO’ DA KATILDI
Bakırköy Medeni Berk İlkokulu’nda ise 1’inci sınıfa başlayacak öğrenciler okula girmeyi beklemeden arkadaşlarıyla okul bahçesinde tanışmaya ve oyunlar oynamaya başladı. Uyum programı sürecinde ailesinden ayrı kalarak yeni bir çevreye girecek olan minikleri sevimli dostları da yalnız bırakmadı. İlkokul 1’inci sınıfa başlayacak Can köpeği Rambo ile birlikte gelmişti. Can’ın babaannesi Gül Şen, “Rambo Can’ın oyun arkadaşı. Şimdi ikisi de belli bir süre yalnız kalacaklar. Bu sürece alışmaları için ilk gün birlikte okula geldik” dedi.

Haberin Devamı

Şimdi okullu oldular
‘KALABALIĞA GİRİNCE PANİKLEDİ’
Okulun ilk gününün çok özel olduğunu dile getiren veli Recep Barış, uyum süreci etkinliklerini çok faydalı bulduğunu dile getirdi. Merve Örsel ise, uyum haftası öncesinde oğlu Gökay ile sürekli konuştuğunu belirterek, “Yeni arkadaşlarıyla iyi geçinmesini tembihledim. Aslında hazır gelmiştik ama kalabalığa girince biraz panikledi” diye konuştu. Uyum sürecine anneannesiyle başlayan ilkokul 1’inci sınıf öğrencisi Duru da heyecanlıydı. Hanife Şencan ise okula çabuk alışması için çocuğunun yanında olduğunu söyleyerek, “Kızım dün akşam çok heyecanlıydı. ‘Okulda ne yapacağım anne’, ‘Yeni öğretmenim nasıl anne’ diye soru yağmuruna tuttu” dedi.

Haberin Devamı

VELİLERE ‘UYUM EĞİTİMİ’ TOPLANTISI
Okulların konferans salonunda düzenlenen toplantıda veliler de uyum eğitimine alındı. Öğrenciler kadar velilerin de heyecanlı olduğunu dile getiren Bakırköy Medeni Berk İlkokulu Rehber Öğretmeni Sabire Tanca, bugün neşeyle okula gelseler bile çocukların ilerleyen süreçte okula gelmek istemeyebileceklerine dikkat çekti. Rehber öğretmen Tanca, velilere okulu tanıttıktan sonra öğrenciler için asıl oryantasyon sürecinin 11 Eylül itibarıyla yani tek başlarına okulda oldukları zaman başlayacağını anlattı.

Uyum eğitimine katılan velilerden uyum haftasını hem çocuklar hem de ebeveynler için çok faydalı bulduklarını söylediler.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERİN İLK GÜN İZLENİMİ
Berkcan Torhan: Çok heyecanlıyım. Okuldan sonra ders çalışmaya başlayacağım. Okulumu ve öğretmenimi çok sevdim. Arkadaşlarımla da tanıştım.

Ali Aksoy: Bugün alışma günüydü ben de alışmaya çalışıyorum. Yarın arabamı alıp okula gideceğim. Hep birlikte oyunlar oynayacağız.

Yusuf Barış: İki sene ana sınıfına gittiğim için okul konusunda tecrübeliyim. Sayılarla aram daha iyi o nedenle matematik öğreneceğim için mutluyum. Okulun ilk günü astronot olmaya karar verdim.

Deniz Topraktepe: İkizimle hep aynı sırada oturacağız. Birlikte güzel bir yaz tatili geçirdik.  Öğretmenimizi çok sevdik.

Beliz Topraktepe: Şimdi okuma yazma ve sayılar öğreneceğiz. Ama ikimiz de adımızı soyadımızı yazabiliyoruz.

 

 

Haberin Devamı

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN UYUM EĞİTİMİ 11-15 EYLÜL’DE
Ortaokul 5’inci sınıfa başlayacak öğrenciler ve ailelerin katılacağı rehberlik uygulamaları 11-15 Eylül’de gerçekleştirilecek. Velilere yönelik okula uyum rehberi sunumu 11 Eylül’de yapılacak. İkinci gün veli ve öğrencilere okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak, kalan üç günde ise öğrencilere rehberlik uygulamalarına yönelik etkinlikler yapılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!