Seçil Erzan'ın tehdit edildiği görüntüler ortaya çıktı! Tefeciler boş araziye götürüp video çekmiş

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2023 09:38

'Fatih Terim Fonu' vurgununa imza atan banka müdürü Seçil Erzan ifadesinde tehdit edildiğini söylemişti. Kanal D Haber'den Ertan Büyükahıska ve Özcan Karaçam, Erzan'ın tehdit edildiği anlara ulaştı. Görüntülerde yüzü gözü şişmiş halde olan Erzan, tefeciler tarafından araçla boş bir araziye götürülüyor ve tefeciler, söylediklerini Erzan'a tekrarlatıp kayda alıyor.

Haberin Devamı

Seçil Erzan'ın senetle ve faizle para aldığı isimler tarafından tehdit edildiği görüntülere Kanal D Haber ulaştı. Seçil Erzan'ı evinden alıp, boş bir araziye götürüp tehditle video çektiler. Erzan videoda, “Süleyman amca sana vermiş olduğumuz Moci'nin ve Nazlı’nın senedinde her ikisinde bir çıkarı yok. Senden rica ediyorum onların senetlerine hiçbir şey yapma. Bir kuruş para almadığımı da söyle, Moci bir kuruş para almadı” ifadelerini kullanıyor. Erzan’ın videoda Moci diye bahsettiği kişi iddianamede adı geçen İranlı Mojtaba Hakani. Erzan'ın üniversiteden arkadaşının eşi.

Erzan videoda “Kendisine bu zamana kadar aldığım paranın çok daha üzerinde ödeme yaptım” şeklinde konuşuyor ancak iddiaya göre Mojtaba Hakani, Seçil Erzan'dan daha fazla para istedi. Erzan ‘ödeyemem’ deyince de ‘ne yap ne et para bul’ dedi. O da çareyi tefeci Süleyman Aslan’da buldu, 10 milyon lira aldı.

Haberin Devamı

Erzan videoda, “Ayrıca Süleyman Aslan bana 1.350.000 USD daha para vermişti. Sonrasında ben 2.650.000 USD şeklinde çok daha fazla bir parayı Süleyman Aslan'a ödedim. Bu zamana kadar Süleyman Aslan'a çok fazla faiz ödedim” şeklinde konuştu.

BOŞ BİR ARAZİYE GÖTÜRÜP VİDEO ÇEKTİLER

Ancak Hakani senette imzası olduğu için borçlu gözüküyordu. Erzan'ı senedi alması için sıkıştırmaya başladı. Ama Seçil Erzan alamadı. Hakani de tehditlere başladı. Erzan yazışmalarında kuzenine Mojtaba Hakani tarafından tehdit ettiğini söyledi.

Tehditle de kalmadı iş. Hakani, Seçil Erzan’ı kaldığı evden aldı, araçla boş bir arazinin tam ortasındaydılar. Seçil Erzan'ın üstünde eşofmanı vardı. Yüzü gözü de şiş içindeydi. Ağlamıştı, ne dedilerse söyledi.

Seçil Erzan, Bakırköy Kadın Tutuk Evi’nde tutuluyordu. Dün itibariyle Silivri'deki Marmara Cezaevi’ne gönderildi. Tek kişilik hücreye koyuldu.

MOCİ'NİN BANKADAKİ FOTOĞRAFI DOSYADA

Bankacı Seçil Erzan'ı, tehdit ederek videosunu çektiği ileri sürülen üniversite arkadaşının eşi Mojtaba Hakani'nin bankaya giriş ve çıkışına ilişkin fotoğrafı tespit edildi.

 Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Şubesine ait kamera kayıt görüntülerinde banka müdürü odasını gösterir toplamda 77 adet güvenlik kamerası görüntüsü incelenerek bilirkişi raporu düzenlenmişti. 1 Mart 2023- 07 Nisan 2023 tarihleri arasındaki kamera kayıtları dökümlerine göre, Seçil Erzan'ı tehdit ederek cep telefonundan videosunu çektiği iddia edilen Mojtaba Hakani, 6 Mart 2023 tarihinde Erzan'ın makam odasına girdiği belirlendi. Raporda, saat 14.31 sıralarında 55-60 yaşlarında kırmızı gömlekli, siyah montlu, kot pantolonlu şahsın (Mojtaba Hakani) müdür odasına giriş yaptığı ve saat 15.32 sıralarında odadan çıkarak ayrıldığı tespitine yer verildi.

Haberin Devamı

Seçil Erzanın tehdit edildiği görüntüler ortaya çıktı Tefeciler boş araziye götürüp video çekmiş

"14 MİLYON TL'LİK SENEDİ MOCİ İLE İMZALADIM"

Seçil Erzan iddianamedeki ifadesinde, "Moci diye bahsettiğim kişi Mojtaba Hakani üniversiteden arkadaşımın eşidir. Kendisine bu zamana kadar aldığım paranın çok daha üzerinde ödeme yaptım. Hatta Süleyman Aslan isimli tefeciden Moci ile birlikte gidip 10 milyon TL para aldım. 14 milyon TL para olacak şekilde geri ödedim. Süleyman Aslan'ın Florya'da bir ofisi bulunmaktadır. Süleyman Aslan bu 10 milyon TL parayı Denizbank'taki odamda bana yanında Moci de bulunduğu sırada teslim etti. Karşılığında da 14 milyon TL'lik Moci ile birlikte senet imzaladım. Ancak 14 milyon TL'yi Süleyman Aslan'a elden ödedim. Ayrıca Süleyman Aslan bana 1 milyon 350 bin dolar daha para vermişti. Sonrasında ben 2 milyon 650 bin dolar şeklinde çok daha fazla bir parayı Süleyman Aslan'a ödedim. Bu zamana kadar Süleyman Aslan'a çok fazla faiz ödedim" dediği yer aldı. / Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı

Seçil Erzanın tehdit edildiği görüntüler ortaya çıktı Tefeciler boş araziye götürüp video çekmiş

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!