Özel’den Akşener yorumu: İttifak yapmazsa saygı duyarız

Güncelleme Tarihi:

Özel’den Akşener yorumu: İttifak yapmazsa saygı duyarız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 07:00

Partisinin Antalya kampında milletvekillerine seslenen CHP lideri Özel, İYİ Parti’nin ittifak konusunu görüşeceği GİK toplantısını işaret ederek, “İşbirliğinden yana bir karar çıkmasını temenni ederim. Aksi durumu da fevkalâde anlayış ile karşılarız. Kararlarına saygılıyız” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2 gün sürecek kampın açılışında milletvekillerine yaptığı konuşmada İYİ Parti ile ittifak konusunu da değerlendirdi.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptığı ziyaret sırasında Genel İdare Kurulu’nun kararından haberdar olduklarını ve birlikte kazanmanın muhalefeti güçlendireceğini, geleceğe yönelik olarak beklentileri karşılayacağını söylediklerini hatırlatan Özel, şöyle konuştu:

TEMENNİMİZ İŞBİRLİĞİ

“Bu kararı yeniden gözden geçirmek için pazartesi günkü GİK toplantısını işaret ettiler. Bir kez daha söylüyoruz, partilerin seçilmiş yetkili organlarının alacakları kararlar kendileri ile ilgilidir. O kararlara son derece saygılıyız. Her iki sonuç çıkması durumunda da saygımızı ve nezaketli ilişkimizi sürdüreceğiz. İyi bir karar, işbirliğinden yana bir karar çıkmasını ben CHP Genel Başkanı olarak temenni ederim. Ancak aksi durumu da fevkalâde anlayış ile karşılayacağımızı ifade etmek isterim.”

Haberin Devamı

Özel’den Akşener yorumu: İttifak yapmazsa saygı duyarız

Özgür Özel’in konuşmasını eşi Didem Özel de ilgiyle dinledi.

DEVLET KİRA DESTEĞİ VERSİN

- Özgür Özel, kira fiyatlarındaki artışa da değinerek, “İstanbul, İzmir, Muğla, Antalya gibi kiraların çok yüksek olduğu yerlere tayin edilen memurlara devlet, dişe dokunur kira desteği vermelidir. Yeni konut stokları üretilmeli, bu düzlemden Türkiye bir an önce kurtarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLARIMIZA ANKETLERDE TAM NOT

- Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “CHP’li belediyelerden millet bıktı” yönündeki sözlerine de şöyle yanıt verdi: “2017 yılında Erdoğan ‘Biz bu şehrin kıymetini bilemedik, biz bu şehre ihanet ettik, ben de bundan sorumluyum’ demişti. Erdoğan’a şunu söylüyoruz, bizim belediye başkanlarımız arasında şehrine ihanet eden yok, hizmet edenler var. Yaptırdığımız anketler, CHP’li belediyelerin sadece kendi bölgelerinde değil yardıma koştukları her yerde çok önemli işler yaptığını ve milletin gönlünde tuttukları yeri gösteriyor. CHP’nin belediye sayısını arttıracağımıza inanıyoruz. Beş yıl önceki belediyelerimizi aynen korursak, üstüne yeni belediyeler alırsak, oyumuzu arttırırsak, moralimizi yükseltirsek Türkiye’de psikolojik iktidar bir kez daha bize geçecektir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!