LGS’de son şans

Güncelleme Tarihi:

LGS’de son şans
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2023 07:00

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında başlayan yerleştirme sürecinde sıra ikinci nakil döneminde.

Haberin Devamı

LGS kapsamındaki merkezi sınavın 4 Haziran’da uygulanmasıyla başlayan süreç, ikinci nakil dönemiyle devam ediyor. 24 Temmuz’da yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla aynı gün istediği liseye yerleşemeyen ya da daha iyi bir okulda eğitim görmek isteyen adaylar için birinci nakil süreci başlamıştı. 28 Temmuz’da sona eren birinci nakil döneminin ardından ikinci nakil dönemi ise bugün başladı. Adayların, ikinci nakil döneminden faydalanmak için 4 Ağustos’a kadar vakitleri olacak. Sonuçlar ise 7 Ağustos’ta açıklanacak.

EN FAZLA 3 OKUL TERCİH EDİLEBİLECEK
Her iki dönemde de merkezî sınav puanı ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3’er, pansiyonlu okullar için de yine en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullarda ilk tercihine yerleşen öğrenciler, nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etmek zorunda değil. Ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından yani yaşadığı bölgeden ya da yakınından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek.

Haberin Devamı

LGS YERLEŞTİRME TAKVİMİ

-  31 Temmuz: Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarının ilanı

-  31 Temmuz-4 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvurularının alınması

-  7 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının ilanı

-  8-16 Ağustos: Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvurularının alınması

- 18 Ağustos: İl veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları yerleştirmelerinin tamamlanması

- 22-25 Ağustos: Yatılılık başvurularının okul ve kurumlarca alınması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!