KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman hangi gün yapılacak? İşte ÖSYM tarafından belirlenen tarih!

Güncelleme Tarihi:

KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman hangi gün yapılacak İşte ÖSYM tarafından belirlenen tarih
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 13:50

Eylül ayının gelmesiyle birlikte en çok merak edilen konulardan biri de ortaöğretim yani lise mezunlarına yönelik düzenlenecek olan Kamu Personeli Sınavı'nın (KPSS) ne zaman yapılacağı oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) düzenleyeceği sınav için başvurularını tamamlayan memur adaylar şimdi, sınavın yapılacağı tarihe odaklanmış durumda. Peki, KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman? Lise KPSS sınavı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Kamu kurumlarında çalışma hayali kuran lise mezunu vatandaşların katılım sağlayacağı, 2018 KPSS Ortaöğretim sınavı için geri sayım devam ediyor. Geçtiğimiz temmuz ayında başvuruları tamamlanan söz konusu sınav için hız kesmeden çalışmalarına devam eden vatandaşlar bir yandan da sınav tarihini araştırıyor. İşte, merakla araştırılan "KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman?" sorusunun yanıtı...

ORTAÖĞRETİM KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamuya bağlı kurumlarda devlet memuru olarak istihdam edilme hayali kuran yüz binlerce ortaöğetim (lise) mezunu vatandaşın başvuru yaptığı Ortaöğretim KPSS sınavı, 7 Ekim 2018 tarihinde yapılacak. Öte yandan söz konusu 2018 KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar açıklandığı zaman, adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI KILAVUZUNU İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!