'Kimsenin düşmanı değiliz'

Güncelleme Tarihi:

Kimsenin düşmanı değiliz
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 21:35

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya’ya tepkisini sürdürerek, “Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Faşistsiniz faşist. Nazi uygulamalarından da istediğiniz kadar rahatsız olun. Eğer gamalı haçın hesabını sormuyorsanız, bu lekeyi üzerinizden atamazsınız. Biz kimsenin düşmanı değiliz” dedi. Erdoğan, dün İstanbul’daki toplu açılış törenlerinde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ORDU MANKURTLARDAN TEMİZLENDİ

“15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan FETÖ ihanet çetesi mensuplarının ayıklanmasıyla ordumuzun operasyon kabiliyeti daha da artmıştır. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız el ele omuz omuza terör örgütlerin karşı, inlerine girdiler, gereğini yapıyorlar. Ordumuz, emirleri siyasi iradeden ve komutanlarından değil başka yerlerden alan mankurtlardan temizlendi.

SURİYE’DEKİ OYUNU BOZDUK

Fırat Kalkanı operasyonuyla Suriye’deki oyunu tam ortasından bozduk. Şimdi sıra diğer bölgeleri toparlamaya geldi. Amanoslar’ı, Suruç’u, Akçakale’yi, Ceylanpınar’ı Nusaybin’i, Cizre’yi sahipsiz bırakamayız. Telafer’deki, Musul’daki, Kerkük’teki kardeşlerimizi tek başlarına bırakamayız.
Türkiye öyle afra tafra yapılacak bir ülke değil. İçeride de bu tipler var, TV’de izliyoruz. Ülkesinin cumhurbaşkanına karşı Avrupa’da terör örgütleri pankartlarla resmimin yanı başına silah koyuyor ve onların solak partileri ile Türkiye’nin oradaki terör örgütü beraber yürüyorlar. Neresi; İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya... Bunları da söylediğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Siz bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz. Daha bu işin başı.

Haberin Devamı

BİZİ 54 YIL BEKLETEN AB’YE NE DİYECEĞİZ

Buradan komşularımıza, özellikle Avrupa ülkelerine, Amerika’ya, Rusya’ya bir mesajım var. Biz kimsenin düşmanı değiliz. Bizim kimseye husumetimiz yok. Tam tersine her ülkeyle, her toplumla mümkün olan en ileri, en samimi siyasi, ekonomik, sosyal ilişkiler kurmak, geliştirmek istiyoruz. Fakat 54 yıl bizi kapısında bekleten AB’ye ne diyeceğiz?

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Terör örgütü ile iş tutan teröre açık destek veriyor demektir. Hiçbir gerekçe terör ile aynı safta yer almayı haklı hale getirmez. Bu anlayışla sınırlarımızın içinde ve ötesinde güvenliğimizi sağlamaya yönelik gereken tüm adımları atmakta kararlıyız. En başta dost dediğimiz ülkeler olmak üzere herkesi Türkiye’nin hassasiyetlerine saygı duymaya davet ediyoruz. Artık sözün bittiği, hareket zamanının geldiği günlerdeyiz. Vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Bir takım ülkeler bu konuda öyle açık taraf olmuşlar ki, ortada ne uluslararası anlaşmalar, ne diplomatik teamüller, ne nezaket kaldı. Sanki seçim Almanya’da, Belçika’da, İsviçre’de, Hollanda’da yapılıyor. Size ne?

Haberin Devamı

PAPA NE ZAMANDAN BERİ AB ÜYESİ


Şimdi Avrupa Birliği üyesi ülkeler Vatikan’da bir araya geldiler. Bu gelişmeler bir şeyi çağrıştırıyor; hayırdır ya Vatikan’da niye bir araya geldiniz? Papa’nın huzurunda niye bir araya geldiniz? Papa ne zamandan beri Avrupa Birliği üyesi oldu. Haçlı ittifakı kendini eninde sonunda gösterdi. Bize bugüne kadar ne dediler? ‘İkide bir bize böyle diyorsunuz ama böyle bir şey yok.’ Evet, siz Türkiye’yi Müslüman olduğu için içeri almıyorsunuz. Enteresan, bu toplantıya sosyal demokratlar da katılıyor, Hristiyan demokratlar da katılıyor. Allah Allah, nasıl bir iştir?”

‘SULTAN SÜLEYMAN’A KALMAYAN DÜNYA BİZE Mİ KALACAK’

Muhalefeti dinleyen sanır ki Tayyip Erdoğan bu sistemi kendisi için değiştirmek istiyor. Ya benim 16 Nisan’a çıkacağımın garantisi var mı? Yok. Öyleyse demek ki bu benim için değil. Ülkem için. Sultan Süleyman’a kalmayan dünya bize mi kalacak? Amacımız ülkemizi 2023 hedeflerine ulaşabileceği, terörle mücadelesini daha etkin yürütebileceği, dünyadaki saygınlığını yükseltebileceği bir sisteme kavuşturmaktır. İki kelime, istikrar ve güven. İşte biz bunun sistemle güçlü hale gelmesini istiyoruz. Büyük komutan Selahattin Eyyubi, ki bir Kürttür ama Müslüman’dır, ne diyor? Kudüs’ün fethine kadar bana tebessüm haramdır diyor. Ne büyüklerimiz var geçmişte. Onun Kürt olması, benim Türk olmam bizi birbirinden ayırır mı? Bizi birbirine bağlayan nedir? İslam. Biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik. Birbirimizi Allah için sevdik.

Haberin Devamı

KÜLAHLARI DEĞİŞİRİZ

HER kim gelip burnumuzun dibinde ülkemizi parçalamak için faaliyet gösteren terör örgütleri ile işbirliği yaparsa, boyuna posuna bakmaz külahları değişiriz. Terör örgütlerini kullanmak uğruna, Türkiye gibi bir ülkeyi karşısına alan herkesi aklını başına devşirmeye davet ediyoruz. Bize verilen hiçbir sözün tutulmadığı, buna karşı terör örgütlerinin desteklendiği bir düzenin devamı mümkün değildir. Bir taraftan silah vereceksiniz ve o silahlarla ülkeme ateş açılacak, ben de susacağım. Var mı böyle bir şey? Bir taraftan NATO’da beraber olacağız. NATO’da beraber olduğumuz ülke bana silah vermeyecek, terör örgütüne silah verecek. Var mı böyle bir şey?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!