Kılıçdaroğlu’na saldırı davasında Yargıtay kararı bozdu

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu’na saldırı davasında Yargıtay kararı bozdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2023 07:00

Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Adalet Yürüyüşü’ sırasında saldırı girişimine ilişkin davada 19 sanık için verilen karar, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nce bozuldu.

Haberin Devamı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na,15 Haziran 2017’de başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün Kocaeli etabında kiralık minibüsle saldırı planladıkları iddiasıyla yakalanan DEAŞ şüphelisi Oğuzhan Korkmaz’ın da aralarında olduğu 5 kişi tutuklanmıştı. 5’i tutuklu, 1’i firari toplam 28 sanık hakkında dava açılmıştı. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Oğuzhan Korkmaz’a 14 yıl 7 ay, Emre Emre’ye 14 yıl 3 ay, Kaan Aslan ve Fatih Özel’e 10 yıl 6 ay, Ali Merttaş’a ise 15 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 14 tutuksuz sanığa da 14 ile 4 yıl arasında değişen cezalar verildi.

BERAAT İSTEDİ

Tarafların kararı temyiz etmesinin ardından dosya Yargıtay’a taşındı. 3’üncü Ceza Dairesi tutuksuz sanıklardan Osman Nuri Ü., Ferhat K., Göktürk K., Ahmet T., Orhan E., Muharrem A., Kadir K., Ergün K, Selahattin A., Abdullah B., Selim İ., Ali M. ve suça sürüklenen çocuk F.F.K. hakkında örgüt suçundan verilen cezaları bozdu. Daire, sanıklardan Fatih Ö.’nün de etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğine dair dilekçe gönderdiği, Oğuzhan Korkmaz ve Emre Emre’nin avukatlarının yokluğunda karar verildiği gerekçeleriyle de bozma kararı verdi. Seyit K., Ahmet K., Abdullah A. hakkında ise Şanlıurfa’da başka bir dosya bulunduğunu, bu dosyanın incelenmesi gerektiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!