'Kelle koltukta siyaset yapıyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Kelle koltukta siyaset yapıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 20:40

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul Bahçelievler'de ziyaret ettiği tekstil atölyesinde zılgıtlarla karşılandı.

Haberin Devamı

Kendisinin de okul yıllarında bir atölyede ‘ortacılık’ yaptığını belirten Yüksekdağ, "Bir daha ortacılık yapmam ama makinede şansımı bir kez daha deneyebilirim" diyerek dikiş makinesinin başına geçti. Dikişte başarılı olamayan Yüksekdağ, "Hiç şansım yok gördüğünüz gibi. Ortacı başladım. Ortacı devam edeceğim" diyerek espri yaptı. Çalışanlarla selfie çeken Yüksekdağ, şunları söyledi: 

“(Suikast iddiaları) Bizler kelle koltukta siyaset yürütüyoruz. Devlet, siyasi iktidar seçim çalışmalarının özgür ve güvenli olmasını sağlamakla görevliyken kendimizi birden can pazarı içerisinde bulduk, katliamların ve çok ciddi suikast tehditlerinin ortasında bulduk. Karşınızdaki siyasi iktidara itiraz ediyorsanız kelleyi koltuğa almışsınız demektir, mangal gibi bir yüreğiniz olması gerekiyor. Kitlemize yönelik çok ciddi saldırılar gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Bana ve Selahattin Bey’e yapılan bu suikast planlarını konuşmaktan bile hicap duyuyoruz. Kötü olan şey şu, biz hükumet kanallarından öğrenmiyoruz bu suikast planlarını, vicdan sahibi insanların ulaştığı bilgiler aracılığıyla bilgilenmiş oluyoruz. Siyasi iktidar bizlere, HDP’nin eş genel başkanlarına dönük saldırıları azmettiriyor.”   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!