Kahramanmaraş ve Hatay'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? 2 Mayıs Hatay ve Kahramanmaraş Ramazan bayramı namazı saati 2022

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraş ve Hatayda bayram namazı saat kaçta kılınacak 2 Mayıs Hatay ve Kahramanmaraş Ramazan bayramı namazı saati 2022
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2022 21:53

Bayram namazı saati, Kahramanmaraş ve Hatay için belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Ramazan Bayramı namaz saatlerini il il resmi sitesi olan diyanet.gov.tr'den yayınladı. Mübarek Ramazan ayının ardından idrak edilecek olan Ramazan Bayramı'nın ilk gününde vatandaşlar bayram namazını kılmak için camilerde saf tutacak. Kahramanmaraş ve Hatay'da bayram namazının saati bir kaç dakika değişecek. Peki, Hatay ve Kahramanmaraş bayram namazı saati kaç olacak? İşte, Kahramanmaraş ve Hatay bayram namazı vakitleri hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgiler.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş Hatay bayram namazı saati, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlandı. 2 Nisan'da başlayan Ramazan-ı Şerif, 2 Mayıs'ta başlayan Ramazan Bayramı ile uğurlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı ölçümlerle birlikte vatandaşlarla paylaştığı Kahramanmaraş ve Hatay bayram namazı saatleri ile Müslümanlar bayram namazı ibadetlerini idrak edecek. Kahramanmaraş ve Hatay bayram namazı saati tek bir ekran üzerinden öğrenilecek.

KAHRAMANMARAŞ VE HATAY'DA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Hatay'da bayram namazı 2 Mayıs Pazartesi günü saat 06:12'de,

Kahramanmaraş bayram namazı 2 Mayıs Pazartesi günü saat 06:07 kılınacak.

Diğer ilçelerin bayram namazı saatleri için tıklayınız.

KADINLAR BAYRAM NAMAZINDAN SORUMLU MUDUR?

İslam âlimlerinin ittifakına göre kadınlar, cuma ve bayram namazlarıyla yükümlü değildirler (Semerkandî, Tuhfe, II, 161, 166; Halîl, Muhtasar, 45, 47; İbn Rüşd, Bidâye, I, 157; Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, I, 462). Bununla birlikte Hz. Peygamber (s.a.s.), kadınları bayram namazına katılmaya teşvik etmiştir (Buhârî, Îdeyn, 15, 21; Hac, 81; Müslim, Salâtü’l-îdeyn, 1-3, 10-12). Bu itibarla kadınlar, şartların elverişli olması halinde cuma ve bayram namazlarına katılabilirler.

Haberin Devamı

BAYRAM NAMAZI FARZ MIDIR?

Bayram namazı Hanefî mezhebinde, cuma namazının vücûb şartlarını taşıyan kimselere vâciptir. Şâfiî ve Mâlikîler'e göre müekked sünnet, Hanbelîler'e göre ise farz-ı kifâyedir.

Bayram namazının sıhhat şartları, Hanefîler'e göre, hutbe hariç, Cuma namazının sıhhat şartları ile aynıdır. Sadece hutbenin hükmü bakımından aralarında fark vardır. Yani cuma namazında hutbe sıhhat şartı olduğu halde, bayram namazında sünnettir. Yine hutbe cuma namazında namaz-dan önce, bayram namazında ise namazdan sonra okunur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!