Her eli öpmem

Güncelleme Tarihi:

Her eli öpmem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 20:07

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı nedeniyle 16 çocuğu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladı. Erdoğan, “Ben rasgele herkesin elini öpmem. 3 kişinin elini öpmek benim için önemli. Annemin, babamın ve öğretmenlerimiz” dedi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TARİHİNİZİ İYİ ÖĞRENİN

“Eğitim ve iş hayatınız boyunca kariyeriniz yanında edebiyata, sanata, kültüre, tarihe özel ilgi göstermenizi bekliyorum. Tarihimizin her dönemi ayrı başarı hikâyeleriyle doludur. Yakın tarihimizde Çanakkale, Sakarya, Kut-ül Amare gibi çok önemli zaferlerimiz var. Pusulasız bir gemi nasıl denizde yönünü bulamazsa tarihinden habersiz nesiller de istikametlerini kaybederler. Bunun için tarihinizi çok iyi öğrenin. Çanakkale Şehitliği’ni mutlaka ziyaret edin. Anne ve babalarınızın kıymetini çok iyi bilin. Arkadaşlarınıza değer verin, saygı duyun.

Ben rasgele herkesin elini öpmem, ama üç kişinin elini öpmek benim için çok önemli. Annemin, babamın elini öperim. Üçüncü elini öptüğüm sadece öğretmenlerimiz. Bizde bazı yerlerde zorla el öptürmeyi adet edinenler var bu bizde maalesef olumsuz bir gelenek. Ama biz öptürmeyeceğiz. İnancınızın esaslarını en iyi şekilde öğrenin, vakti geldiğinde harfiyen uygulayın. Mensubu olduğumuz milletin kültürüne, değerlerine, sembollerine sahip çıkın. Vatanımızın her taşına, her karış toprağına gerekirse hayatınız pahasına sahip çıkın. İstiklal Marşımızı verdiği mesajları anlayarak, sindirerek tekrar tekrar okuyun. Sizlerin teknolojiyi en etkili şekilde kullanacağınıza ama teknolojinin esiri olmayacağınıza inanıyorum.” 

BAKMADAN GEÇME!