Görevlendirmem başkan seçiminden sonra olacak

Güncelleme Tarihi:

Görevlendirmem başkan seçiminden sonra olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 01:17

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, hükümet kurma görevini TBMM Başkanı seçiminden önce vermek gibi düşüncesi olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın yemin töreni sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu görevlendireceği, böylece koalisyon görüşmeleri için daha fazla zaman tanınacağına ilişkin kulis haberleri dün Hürriyet, Yeni Şafak, Sabah gazetelerinde yer aldı. Erdoğan, Midyat’ta dün BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ve Angelina Jolie ile görüşme sonrası cami açılışına giderken gazetecilerin “Yeminden sonra Meclis Başkanı seçilmeden hükümet kurma görevini vereceğiniz söyleniyor, ne diyorsunuz” sorusuna şu yanıtı verdi: “Affedersiniz sağıra hakaret etmek istemiyorum ama duymaz uydurur; bunların yaptığı bu. Böyle bir düşüncem yok. Meclis Başkanı seçiminden önce böyle bir düşüncem yok.”

ÖZEL OTURUM ÖNERDİK

Erdoğan, mültecilerle ilgili ise şunları söyledi: “Dünyada en çok mülteci kabul eden ülke Türkiye. Suriye ve Irak olmak üzere 2 milyon gibi bir mülteciye ülkemizde ev sahipliği yapıyoruz. Guterres ile son gelişmeleri değerlendirdik ve BM Genel Kurulu’nda veya BM’de özel oturum teklifinde bulunduk. ‘Ya sizin ya bizim takipçisi olmamız gerekiyor’ dedik. Zira bildiğiniz gibi şu ana kadar bize dünya ülkelerinden gelen destek yaklaşık 370 milyon dolar civarında. Ama yaptığımız harcama 6 milyar doları aşmış vaziyette, biz hiçbir zaman gelen mültecilere bizlere sığınanlara muhacire kapılarımızı kapatmadık kapatmayacağız, şartlar normale dönünceye kadar bu gayretimizi sürdüreceğiz.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!