E-Devlet Mobil Hat Sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet Mobil Hat Sorgulama işlemleri nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 15:59

E-Devlet Kapısı sisteminden kendi adınıza kayıtlı mobil hat işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Peki Mobil hat sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

E-Devlet Kapısı sisteminde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Hizmetlerinden internet olan her yerden TC Kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile ulaşabiliyorsunuz. Sisteme giriş yaptığınızda size ait olan mobil hatlarını görüntüleyebiliyor, borç sorgulama işlemi yapabiliyor ayrıca IMEI işlemlerinizi de gerçekleştirebiliyorsunuz.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU HİZMETLERİ NELERDİR?

E-Devlet üzerinden sağlanan hizmetler içesinde bulunan bu hizmet sayesinde mobil cihazlarınıza ait sorgulama işlemlerinizi anında gerçekleştirebiliyorsunuz. Telekomünikasyon sektörünün temel kanunları olan 406 ve 2813 sayılı Kanunlarda değişiklik yapan 27 Ocak 2000 tarih ve 4502 sayılı Kanun ile kurulan Telekomünikasyon Kurumu, Türkiye'nin ilk sektörel düzenleyici kurumudur. 10.11.2008 tarihinde yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Kanunu ile Telekomünikasyon Kurumu' nun adı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) olarak değiştirilmiştir. Kurum; Kanunlarla öngörülen yetki ve sorumlulukları uygulamak ve de verilen diğer görevleri yapmak üzere kamu tüzel kişiliğini ve idari ve mali özerkliği haiz özel bütçeli bir kuruluştur. Kurumun ilişkili olduğu bakanlık Ulaştırma Bakanlığı'dır.

Haberin Devamı

E-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler ise şöyledir;

  • Mobil/Sabit/İnternet/Kablo Tv/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama
  • Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri
  • IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme
  • IMEI Kaydet
  • IMEI Kayıt Hakkı Sorgulama
  • IMEI - MSISDN Eşleşme Sorgulama
  • IMEI Sorgulama
  • Mobil Hat Sorgulama
  • Numara Taşıma Sorgulama
  • Telefon Ana Kart Değişikliği

  

IMEI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

IMEI sorgulama işlemlerini telefonunuz aracılığı ile gerçekleştirebiliyorsunuz. Cep telefonunuzuzn arama kısmına gelerek *#06# tuşladığınızda, karşınızda cihazınızın IMEI numarasına ulaşabileceksiniz. IMEI sorgulama bölümünden ve işlemlerinden cihazınıza ait bilgilere ulaşabileceksiniz. Cihazınızda IMEI numarası yoksa cihazın kayıt dışı durumu söz konusu olabilmektedir. Bu Hizmeti E-Devlet üzerinden de alabiliyorsunuz. Şifreniz ile giriş yaptığınızda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu hizmetlerinden de yararlanıyor olacaksınız. Bu hizmet sayesinde mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp ya da çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebileceksiniz.

E-Devlet Mobil Hat Sorgulama işlemleri nasıl yapılır

 

Haberin Devamı


E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet şifreniz henüz yoksa en yakın PTT merkez şubelerine gidip, kimliğinizi ibraz ederek E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Hizmet ücreti olarak PTT şubeleri sizden bu işlem için 2 TL alacaktır. 

BAKMADAN GEÇME!