E-Devlet giriş ekranı! E-Devlet şifre işlemleri!

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet giriş ekranı E-Devlet şifre işlemleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2016 02:11

Türkiye’deki kamu kurumlarının online sistem içerisinde yer alan dijital hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında toplayan e-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Türkiye’de kamu hizmetlerinin çok daha çağdaş ve çok daha modern standartlara ulaşmasına katkı sağlayan e-Devlet sistemine akıllı cihazlar veya bilgisayar aracılığı ile giriş yapabilen vatandaşın, e-Devlet sistemi içerisindeki her bir kamu hizmet uygulamasını kullanabilmesi için kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. e-Devlet uygulamasına www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden erişim sağlayan vatandaş, sisteme T.C kimlik numarası ve şifresi ile giriş sağlıyor.

Kimlik doğrulama işlemi ile birlikte güvenli bir şekilde sisteme giriş yapabilen vatandaş, kamu kurumlarının tüm dijital hizmetlerini kullanarak kamu işlemlerini hızlı ve kolayca gerçekleştirebiliyor. ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanılarak giriş yapılıyor.

Haberin Devamı
 

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE ADIM ADIM SİSTEME GİRİŞ

e-Devlet sistemine giriş yapmak için ilk olarak www.turkiye.gov.tr adresine girilmelidir. Daha sonra ise açılacak olan ekranın sol kısmında yer alan e-Hizmetler sekmesine tıklanmalıdır. Bir sonraki adımda ise e-Hizmetler kategorisinde yer alan harflerden işlem yapılacak kurumun baş harfini bulup tıklayınız. Bu işlem hızını arttıracak.

Örnek vermek gerekirse yapılacak işlem “Sosyal Güvenlik Kurumu” ile alakalıysa “S” harfine tıklanmalıdır. Bu işlemi de tamamladıktan sonra kurumun başlığı altında yer alan işlemlerden uygun olan işlem seçilmelidir. Seçim yaptıktan sonra ise açılacak ekrandaki “ kimliğimi şimdi doğrula “ butonuna basılmalıdır. Bu butona bastıktan sonra ise açılacak ekranda ilgili kısımlara TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi girilmelidir. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra son olarak sorgula butonuna basarak sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor.

e-Devlet şifresi yoksa sisteme giriş yapılamaz. Sistemden yararlanmak ve işlem yapmak için e-Devlet şifresi olması gerekiyor. Şifre TC kimlik kartı ile PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alınıyor. PTT şubesinden TC kimlik kartınıza tanımlı E-Devlet şifresi verilecek. Sisteme ilk girdikten sonra bu şifre değiştirilmelidir. Şifresini unutan vatandaşlar, PTT şubesinden yeni şifre almalıdır.  

Haberin Devamı

HER NOKTADAN ERİŞİM İMKANI

Türkiye’deki her bir devlet kurumunun internet üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında  toplayan e-Devlet sistemi içerisinde vatandaş, adres değişikliği, sabıka kaydı belgesi alımı, askerlik yeri sorgulama, mahkeme sorgulama ve daha pek çok kamu işlemini dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor. Ülkemizdeki kamu işleyişi içerisinde oldukça önemli bir role sahip olan e-Devlet sisteminde, internete erişim sağlanabilen her noktadan sadece birkaç dakika içerisinde sorgulama yapılabiliyor.  

e-Devlet, sanal devlet portalı içerisinde son derece yüksek güvenlik önlemleri altında Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar, Başbakanlık, Emniyet Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, İŞKUR, Sosyal Güvenlik Kurumu ve dijital kamu hizmetleri veren tüm devlet kurumlarının dijital hizmetlerini kullanabilme imkanı sağlıyor. 

BAKMADAN GEÇME!