CHP lideri Özgür Özel'den MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ziyaret... Görüşmenin ardından ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2024 12:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi TBMM’de ziyaret etti. Özel ve Bahçeli'nin görüşmesi 45 dakika sürdü. CHP lideri Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında görüşmeyle ilgili "Kendisiyle gayet olumlu ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Bahçeli ile seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz, kendisinin yaptığı değerlendirmeleri ve tebriklerini kabul ettiğimiz, bundan sonraki süreç dahil olmak üzere son derece yapıcı bir şekilde gerçekleştirdiğimizi paylaşabilirim." dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçen hafta yaptığı görüşmenin ardından bu kez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Özel, TBMM'de partisinin grup toplantısından hemen önce Bahçeli'yi Meclis'teki makamında ziyaret etti. Özel'e, CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın, TBMM İdare Amiri Uğur Bayraktutan eşlik etti.

CHP lideri Özgür Özelden MHP lideri Devlet Bahçeliye ziyaret... Görüşmenin ardından ilk açıklama

Özel'i koridorda önce MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay karşıladı. Özel, Akçay'la tokalaşması ardından kapıda bekleyen Bahçeli ile bir araya geldi. Bahçeli ve Özel, birlikte basın mensuplarına poz verdi. Ardından görüşmeye geçildi.

Haberin Devamı

GÖRÜŞME 45 DAKİKA SÜRDÜ

Görüşme, Bahçeli'nin makamında baş başa gerçekleşirken, Özel'e eşlik eden Başarır, Günaydın ve Bayraktutan, MHP'li heyetle yan odaya geçti. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Özel, görüşmede Bahçeli'ye oltu taşından yapılan tespih ile Manisa'dan getirilen mesir macunu, Bahçeli ise Özel'e plaket hediye etti.

Bahçeli, görüşmenin ardından Özgür Özel'i dışarıya çıkarak kapıdan uğurladı. Özel, açıklama yapmadan ayrılırken, Bahçeli de basın mensuplarının görüşmeye dair sorularına, "Sayın Genel Başkan bir değerlendirme yapar" yanıtını verdi.

CHP lideri Özgür Özelden MHP lideri Devlet Bahçeliye ziyaret... Görüşmenin ardından ilk açıklama

ÖZEL'DEN BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

CHP lideri Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den talep ettikleri randevunun 1 gün sonra karşılandığını belirterek, "Sayın Bahçeli’ye, onun şahsında MHP’nin tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Kendisiyle gayet olumlu ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Hem ev sahipliği, hem de görüşmedeki fikir alışverişleri, geçmişte Türkiye siyasetinde şahit olduğu bazı gelişmelerden yaptığı kıymeti aktarımlar için, istifade ettiğimiz görüşler için teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

"ASGARİ ÜCRETİ VE EMEKLİ MAAŞINI KONUŞTUK"

Özel, görüşmeye ilişkin, "Sayın Bahçeli ile seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiğimiz, kendisinin yaptığı değerlendirmeleri ve tebriklerini kabul ettiğimiz, bundan sonraki süreç dahil olmak üzere son derece yapıcı bir şekilde gerçekleştirdiğimizi paylaşabilirim. Dış politikada Filistin, Kıbrıs konusu başta olmak üzere Türkiye’nin tüm dış politikasını hangi gözle gördüğümüzü kendisiyle paylaşma, CHP’nin milletimiz yapılacak ilk seçimlerde başka bir görev verene kadar ana muhalefet partisi olduğunu; ancak yurt dışında Türkiye’nin partisi olduğumuzun altını bir kez daha çizdik. Kendisinin seçimlerden önce paylaştığı gibi, 10 bin lira emekli maaşıyla geçinmenin imkansızlığı noktasında görüşlerimizi ifade ettik. Asgari ücretin eridiğini, temmuz ayında zam yapılmamasının yaratacağı sıkıntıyı, temmuz zammının sadece küçük işletmelere, KOBİ’lerin sırtına bırakılmayıp, devletin yapması gerekenleri, her ikimizin de birer milletvekili, genel başkan olarak üzerimize düşenleri hatırladık, karşılıklı konuştuk. Atanmayan öğretmenlerden staj ve çıraklık mağdurlarına, kademeli emeklilik beklentisinden uzman çavuşların, emekli astsubayların sorunlarına kadar pek çok konuda görüş alışverişinde bulunduk. 28 Şubat davasının mağdur tutuklularından Anayasa Mahkemesi kararlarının görülen davalarda uyulmamasından duyduğumuz endişeye kadar görüşlerimizi ifade ettik" dedi.

Haberin Devamı

"TUTANAKLAR PARTİ ARŞİVİNE GİRMİŞTİR"

Özel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın en üst görevlerinde bulunmuş bir büyükelçi tarafından devlet geleneklerine uygun tutulmuş notları partinin arşivine girmiştir. Önümüzdeki dönem görev yapacak genel başkanlarımıza aktarılmak üzere ancak biz neler söylediğimizi, söyledikten sonra ne cevap aldığımızı, o konuda söylemek bizim işimiz değildir. Ancak onu beklemek, izlemek ve o konuda ihtiyatlı bir iyimserlikle beklenti içinde olmak bizim pozisyonumuzdur" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!