Davutoğlu: Türbeye gittik Suriye’ye girdik

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: Türbeye gittik Suriye’ye girdik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2015 01:56

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa ve Adana mitinglerine katıldı. Davutoğlu, “Müminlerin annelerine Hazreti Hatice, Ayşe, Fatıma’ya selam olsun. Şehitlerimizin annelerine selam olsun. Berfo ana, oğlu Celil. 12 Eylül döneminde oğlu hapishaneye alınmıştı. Berfo ana, oğlunu bir daha göremedi, 105 yaşında vefat etti. 12 Eylül’ün kalıntılarını kim temizledi? İşkenceyi tümüyle kim kaldırdı? 12 Eylül’ün yasaklarını kim kaldırdı” dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, özetle şunları kaydetti: “Hatice Bilgen, intihar bombacısının üstüne atladı. Çocukları kurtarmak için kendisi şehit oldu. O mübarek kadının, üç çocuğu yetim kaldı. Düşünün bir anne, üç çocuğunu öksüz bıraktı. Ne mübarek kadındır ki, başka çocukların kurtulması için yaptı. Demirtaş, Hatice Bilgen’den bahsetmedi.

Davutoğlu: Türbeye gittik Suriye’ye girdik

Milletimiz çözüm sürecine de birliğe de beraberliğe de sahip çıkacak. Rahmetli Hatice Bilgen’in, kahraman kadının emanetine sahip çıkacak mısınız. Çocuklarımızı dağda değil, okulda görmek istiyoruz diyecek misiniz? Sizin çocuklarınız üzerinden hesap yapanlara dur diyecek misiniz? CHP, HDP, onun arkasındaki paralelcilere ‘biz biriz, beraberiz, iriyiz’ diyecek misiniz?

Haberin Devamı

Buraya gelmeden önce bir mukaddes mekanı, Süleyman Şah’ın türbesini ziyaret ettim. Süleyman Şah’ın türbesinden size selamlar var. Bir CHP’li dedi ki, ‘48 saat içinde Türkiye, Suriye’ye girecek.’ Şaşkın bunlar şaşkın. Girdik evet, ama Başbakan olarak Süleyman Şah’ı ziyarete gittik. Başbakan olarak Süleyman Şah’ı ziyaretimiz tarihe geçti, ama CHP’nin yalanları, vaatleri de tarihe gömüldü.”

ZİYARETTEN KARELER

Davutoğlu: Türbeye gittik Suriye’ye girdik
SÜLEYMAN ŞAH OPERASYONU HAKKINDAKİ HER ŞEY


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!