Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya: Bunlar yavuz hırsız

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Rusyaya: Bunlar yavuz hırsız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 22:38

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye’de operasyon başlatan Rusya’ya isim vermeden “Bunlar yavuz hırsız” tepkisini gösterdi. Erdoğan, dünkü muhtarlar toplantısında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

Haberin Devamı

BÜTÇEMİZE GİRMEYECEK

“Hatay’da sınırlarımızı ihlal eden yabancı bir savaş uçağını düşürüyoruz. Birileri hemen çıkıyor, tüm kinini, düşmanlığını, husumetini ülkemize, şahsımıza yöneltiyor. Ruslar bir yandan, bizdeki birtakım kişiler diğer taraftan ‘Türkiye’nin neresi bombalanmalı’ egzersizleri yapıyor. Hadi ötekileri anladık da bizimkilere ne oluyor?  Avrupa Birliği’nin sığınmacılara yönelik Türkiye’ye taahhüt ettiği yardım sadece mevcut çabaları kolaylaştıracak. Bu yardım bizim bütçemize girmeyecek, bu yardım Suriyeli kardeşlerimize gidecek. Yani burada kimse ‘bir lütuf yapıyormuşuz’ havasına da girmesin. DAEŞ’in Esed rejimiyle müşterek yanları var. Bunların birbiriyle çatışıyor görünmesine bakmayın. Petrolü rejime satan o. 

YA İNSANCA OTURURSUNUZ...

Rusya vatandaşı olan iki kişi, aynı zamanda Suriye vatandaşı olan bu kişiler, petrolü alıyor hem rejime hem dünyaya satıyor. Bu örgütle ciddi bir mücadele ortaya koymayanların aynı bahaneyle Suriye’de askeri varlık gösterme konusunda çok hızlı ve cevval olduklarını görüyoruz. Bunlar yavuz hırsız. Hani bizde bir söz var ya, ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış.’ Bunların yaptığı bu. Bu vatan topraklarının üzerinde kimse operasyona yönelmesin. Ya insanca oturursunuz ve bu ülkede parlamentoya mı gireceksin, buyur girersin. Demokratik bir ortamda bunu yürüt ama bunların derdi başka. İnsan öldürenler bunlar, Diyarbakır’da cami yakanlar bunlar, utanmadan sıkılmadan hâlâ kalkıp ‘yok şöyle yok böyle’ diyor. Her türlü ahlaksızlığı yapan örgütün okullara ve camilere karşı özel bir husumeti olduğunu da görüyoruz. Diyarbakır’daki Fatih Paşa Camisi, terör örgütleri mensuplarınca yakıldı. Verilen kavga Kürt kardeşlerimi haklarına kavuşturmak değil, Kürt kardeşlerimi köklerinden koparma kavgasıdır. Aynı zamanda bu bir kültürel soykırım teşebbüsüdür. DEAŞ saldırıları ile Diyarbakır’daki saldırı aynı. Her iki cani örgüt de ruh ikizidir.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!