Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2024 09:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beştepe'de bir araya geldi. Erdoğan ile Bahçeli'nin görüşmesi 1 saat sürdü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. İki liderin saat 14.30'da başlayan görüşmesi 1 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin görüntü ve fotoğraf paylaşıldı. Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden sonra ilk kez 29 Nisan'da Bahçeli ile görüşmüştü. Erdoğan, seçimden sonra ikinci kez Bahçeli ile bir araya gelmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi

GÜNDEM: TERÖRLE MÜCADELE, EKONOMİ VE YENİ ANAYASA

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan, görüşmeye ilişkin detayları canlı yayında aktardı:

"Resmi bir açıklama gelmedi görüşmeye ilişkin ama edindiğimiz bilgilere göre yaklaşık 1 saat süren görüşmede hem iç hem dış siyasete dair önemli sıcak başlıklar ele alındı iki lider tarafından.

Haberin Devamı

Terörle mücadele oldukça önemli. Türkiye'nin önümüzdeki süreçte Irak'ın kuzeyinde bazı bölgeleri güvenli hale getirmesi gerekiyor. Bu kapsamda PKK saldırılarını önleyebilmek amacıyla atılacak bu adımlara dair iki liderin fikir alışverişinde bulunduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi

Ayrıca genel ekonomik görünüm hakkında da liderlerin görüştüğü, gündeme bu konuyu aldıkları belirtiliyor. Türkiye'nin önümüzdeki süreçte, özellikle yılın ikinci döneminde hedeflenen enflasyonu tutturabilmesi ve dar gelirlilerin, emeklilerin yılın geri kalan ayların alım güçlerinin yükseltilebilmesi amacıyla atılabilecek adımlar hususunda fikir alışverişinde bulundukları belirtiliyor.

Ele alınan başlıklar arasında tabii ki bir de yeni anayasa süreci var. O da hem Erdoğan hem de Bahçeli tarafından sıklıkla vurgulanıyor; Türkiye'nin yeni anayasaya olan ihtiyacı. Siyasi atmosferin yumuşama evresine girdiği son dönemlerde, CHP lideri Özgür Özel'le hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem MHP lideri Bahçeli görüşmüştü.

Önümüzdeki süreçte ise Meclis'te AK Parti'nin grubu bulunan tüm partilerle yeni anayasaya dair bir yol haritası çıkarmak üzere çalışmalar, görüşmeler yapması bekleniyor. Her iki liderin tam da kritik kavşakta gündeminde yeni anayasanın olduğu belirtiliyor. İki liderin bu süreçte anayasa yapımı konusunda hangi teknik, hangi yöntem belirlenecek tüm bu sorulara yapılan o 1 saatlik görüşmede cevap aradığı belirtiliyor."

BAKMADAN GEÇME!