Çiçeklerle karşılandılar... İlk gün mesajları

Güncelleme Tarihi:

Çiçeklerle karşılandılar... İlk gün mesajları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2023 07:00

Parlamentoda ilk gün renkli ve heyecanlı geçti. Bütün milletvekili sıralarına TBMM Başkanlığı tarafından “Hoşgeldin” çiçeği bırakıldı. Yeminlerini alkışlar eşliğinde eden 28. Dönem vekilleri, ilk mesajlarını da verdi...

Haberin Devamı

100. Yıl Meclisi, dün yapılan açılışla yeni vekillerini ağırladı. Parlamentodaki sandalyelerin sahipleri büyük oranda yenilendi. Ancak Genel Kurul salonunda önceki dönemki grup sıralaması değişmedi. Başkanlık Divanı kürsüsüne göre soldan sağa AK Parti, CHP, Yeşil Sol, MHP ve İYİ Parti grupları sıralandı. Yeniden Refah ve DSP milletvekillerine AK Parti ile CHP arasında kalan bölümde, DEVA, Gelecek, TİP ve Saadet Partililere de Yeşil Sol ile MHP gruplarının arkasında yer ayrıldı.

14 PARTİYLE AÇILDI

Meclis, grup kuran AK Parti, CHP, Yeşil Sol, MHP ve İYİ Parti’nin yanı sıra 9 partinin daha temsiliyle açıldı. Yeşil Sol listesinden seçilen HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar, yine HDP kurumsal kimliğiyle kayıt oldu. Yeşil Sol grubu, Başkanvekili olarak İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’i belirledi. AK Parti listesindeki HÜDA-PAR’lı vekiller ile Türkiye Değişim Partili Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün CHP’den ve ittifak bileşenlerinin Yeşil Sol’dan ayrılması durumunda parti sayısının artması bekleniyor. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Öyle görünüyor ki 20’den fazla olacaktır parti sayısı” dedi. Parti yetkililerinin yeni dönemle ilgili mesajları ise şöyle oldu:

Haberin Devamı

Çiçeklerle karşılandılar... İlk gün mesajları

Gelecek Partisi Antalya Milletvekili görme engelli Serap Yazıcı Özbudun, dün yemin eden vekiller arasındaydı.

TEMSİL DÜZEYİ KIYMETLİ

Abdülhamit Gül (AK Parti Grup Başkanvekili): Her görüşün, her düşüncenin parlamentoda temsil edildiği bir yapı var. Bunu çok kıymetli buluyoruz. Meclis’te yapıcı bir çerçevede, uzlaşmayla milletimizin sorunlarına odaklanarak çözüm yolları arayacağız. Cumhuriyet’in yeni yüzyılında kalan sorunlarını çözerek Türkiye’yi dünya liginin en üstlerine taşıyacağız. Cumhurbaşkanımız milletimize ne söz verdiyse istişareyle kanunlaştıracağız.

UZLAŞMAK ŞART OLDU

Erkan Akçay (MHP Grup Başkanvekili): 28’inci dönem Meclisi’nde hiçbir parti tek başına kanun çıkarma gücüne sahip değil. 301 rakamını bulan parti yok. Demek ki neymiş, Meclis’ten çıkacak düzenlemeler uzlaşı içinde çıkmak zorunda. 28’inci dönem siyasi istikrarın daha da kökleştiği bir dönem olacaktır. Bu dönemde bazı ekonomik ve sosyal politikalara yönelik düzenlemelere öncelik verilecek.

Haberin Devamı

Çiçeklerle karşılandılar... İlk gün mesajları

AK Parti Aydın Milletvekili eski Türkiye güzeli Seda Sarıbaş da yemin etti.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Özgür Özel (CHP Grup Başkanvekili): Bize oy verenlerin yanı sıra bir de 27.5 milyon oy var ki onların da beklentileri, talepleri ve belki bizimle ilgili kaygıları var. Orayı da görmemiz lazım. Her gün siyasette yeni bir başlangıç. İktidar partisinin de 25.5 milyonun ne olduğunu, kim olduğunu, neyi talep ettiğini görmesi lazım. Seçmenle didişmenin hiçbir siyasetçiye fayda etmediğini görmek gerek.

FARKLILIK GÜZELDİR

Cihan Paçacı (İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı): Meclis’teki farklılık demokrasi açısından güzel bir şey. Her fikrin, her siyasi görüşün temsil edildiği bir Meclis oldu. Bu tablodan korkmamak lazım. Bazen, “İstikrar bozulur vesaire” derler, hayır bozulmaz. Dolayısıyla çok partili bir Meclis’te birbirinden farklı bir çok fikir de ortaya çıkacak demektir. Biz Meclis’in önceliğinin sistem değişikliği olmasını arzu ederiz.

Haberin Devamı

‘AİLECE KAYITTAYIZ’

CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, önceki gün Meclis’te kaydını yaptırdı. Eşi Gökçen rozetini takarken, çocukları Mavi ile Aren de Okan Konuralp’i yalnız bırakmadı.

Çiçeklerle karşılandılar... İlk gün mesajları


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!