CHP tarihinin en gergin PM’si! Kılıçdaroğlu'ndan sert çıkış: Partinin parasını çalıyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2023 07:00

CHP’de yönetim ile muhalifleri karşı karşıya getiren “değişim” ve “Zoom krizi” tartışmalarının gölgesinin düştüğü dünkü Parti Meclisi (PM), parti tarihinin en gerilimli toplantılarından birine sahne oldu. MYK kararı ile görevlerinden alınan 4 il başkanı ve 1 ilçe başkanının itirazları kabul edilmedi. Edinilen bilgilere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, göreve iade edilmeleri için oy kullanan PM üyelerini sert bir dille eleştirdi. Kabul oyu kullanan bir üye salondan ayrıldı

Haberin Devamı

Cumhuriyet Halk Partisi'nde son yılların en kritik ve en uzun süren Parti Meclisi toplantısı yapıldı. 9 saat süren o toplantıda tansiyon ve sesler yüksekti.

Parti Meclisi'ne katılanlar arasında Ekrem İmamoğlu ile sızdırılan Zoom toplantısında olan kişiler de vardı. O isimler toplantıya katılmalarının etik dışı olmadığını savundu. Kılıçdaroğlu ise CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın toplantıya katılmalarını eleştirdi.

ÇOĞUNLUK SAĞLADILAR

Görevden alınan 4 il ve 1 ilçe örgütünün itirazlarının değerlendirilip görevlerine iade edilip edilmeyeceklerine ilişkin yapılan oylamada muhalifler, istedikleri sonucu alamasalar da elde ettikleri çoğunluk oyuyla mesaj verdiler. Muhaliflerin bu 5 oylamadan ikisinde çoğunluğu sağlaması kulislerde “güvensizlik oyu” yorumlarına da yol açarken, bunun asıl ileride kurultay tarihinin belirlenmesi ve belediye başkan adaylarıyla ilgili yapılacak oylamalarda önem taşıyacağı belirtiliyor. Muhaliflerin bu oy dengesiyle başkanlarla ilgili yapılacak oylamalarda gerektiğinde kullanılabilecek “veto” yetkisini ele geçirdiği değerlendirmeleri öne geçti.

Haberin Devamı

Genel Başkan ile birlikte 61 kişilik PM’deki oylamasında Muş İl Başkanı İsmail Adanur’un itirazı için 31 kabul 30 ret, Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan’ın itirazı için 31 kabul, 28 ret 2 çekimser, Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan’ın itirazı için 30 kabul 31 ret, Kayseri İl Başkanı Zeki Özkan’ın itirazı için 28 kabul 33 ret, Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’ün itirazı için ise 26 kabul 35 ret oyu çıktı. Göreve iade için PM’nin salt çoğunluk oyu olan 41 oy gerekiyordu.

KILIÇDAROĞLU İKİ İL BAŞKANINI SAVUNANLARI ELEŞTİRDİ

Kulislerden edinilen bilgilere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, itirazlara kabul oyu veren Parti Meclisi üyelerini sert dille eleştirdi. Ağrı ve Van il başkanlarının geri dönmesi için oy kullananlara, "Partinin parası çalınıyor. Siz de bu il başkanlarını savunuyorsunuz. Erdemli bir davranış değil" dediği öğrenildi. Bu çıkışın ardından Parti Meclisi Üyesi Hasan Baltacı, Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek "Ben de kabul oyu verdim. İsterseniz disipline verin" diyerek salonu terk etti.

Haberin Devamı

PM UYARI MI VERDİ

PM’de çıkan bu oy dengesi kulislerde, her iki tarafa da uyarı verip pazarlık masasını gösterdiği şeklinde de yorumlandı. 

ÜMİT ÖZDAĞ RAHATSIZLIĞI

Kulislerden edinilen bilgilere göre, Parti Meclisi'nde Ümit Özdağ rahatsızlığı da dile getirildi. Bir Parti Meclisi üyesinin Kılıçdaroğlu'na, "Siz Ümit Özdağ'ı getirdiniz, bize Atatürkçülük dersi verdirdiniz. Sonra da gönderdiniz" dediği öğrenildi. Toplantıda altılı masaya verilen vekil kontenjanı da "Onların yerinde biz olmalıydık" sözleriyle eleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!