Cezaevinde öldü, dava düştü

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinde öldü, dava düştü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 21:26

Paris’te 4 yıl önce terör örgütü PKK bağlantılı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in öldürülmesine ilişkin dava, tutuklu tek sanık Ömer Güney’in ölümü nedeniyle düştü.

Haberin Devamı

Fransa'nın başkenti Paris’te bulunan Kürt Enformasyon Merkezi’nde terör örgütü PKK bağlantılı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez 9 Ocak 2013 tarihinde öldürülmüştü. Cinayete ilişkin Ömer Güney (34) yakalanarak tutuklanmıştı.

DAVA 4 YILDA BAŞLAMADI

Güney’in yargılanmasına, olayın üzerinden dört yıl geçmesine karşı başlanamaması davacıların avukatları tarafından yoğun şekilde eleştiriliyordu. Güney’in duruşmasının 23 Ocak – 24 Şubat arasında yapılması öngörülüyordu. Ancak beyninde tümör olan ve sağlık durumu kötüleşen Ömer Güney, kaldırıldığı Paris’teki Pitie Salpetriere Hastanesi’nde 17 Aralık’ta öldü. Güney’in avukatı Anne-Sphie Laguens medyaya yaptığı açıklamada, müvekkilinin kendisini ifade edebilmek için duruşmayı beklediğini belirterek gelinen aşamanın kimse için tatmin edici olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Davacıların avukatlarından Jean-Louis Malterre ise davanın ileride farklı bir şekilde gündeme gelebileceğine dikkat çekerek, ana sanığın ölmesinin davanın noktalandığı anlamına gelmediğini söyledi. Paris cinayetlerine ilişkin soruşturma sırasında Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) rolü olduğuna yönelik iddialar gündeme gelmiş ve bu iddianameye yansıtılmıştı. Bununla birlikte iddianamede bunu tam olarak doğrulayacak somut kanıtlara ulaşılamadığı da vurgulanıyordu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!