Böyle dedi kurultay istedi: Ülkücülerin Devlet ağabeyi

Güncelleme Tarihi:

Böyle dedi kurultay istedi: Ülkücülerin Devlet ağabeyi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 22:01

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye olağanüstü kurultayı toplama çağrısında bulundu. Başkanlık Divanı’ndaki görevinden istifa ettiğine dair mektubu sunduğunu açıklayan Özdağ, “Ülkücü hareketin Devlet Ağabeyi’dir. Genel Başkan’ın istikrarsızlığa son vermek için partiyi olağanüstü kurultaya götürmesi toparlayıcı bir adım olacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özdağ, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve eski MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ile birlikte dün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Bahçeli’ye olağanüstü kurultayı toplaması çağrısında bulunan Özdağ özetle şunları söyledi:

“Türkiye’nin böyle bir döneminde güçlü bir MHP’ye ihtiyacı vardır. MHP seçmeni, 1 Kasım seçimlerinin ardından alınan sonuçları haklı olarak kabullenememiştir. MHP’nin sınırlarımız tehdit altındayken mahkeme kapılarında sürüklenmesini, kabullenmek mümkün değildir. MHP’nin 1 Kasım’ın ardından yaşadığı üzüntüyü hızla aşarak, bütün gücünü Türkiye’nin sorunlarına harcaması gerekir. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ülkücülere hizmetinin unutulması mümkün değildir. Ülkücü hareketin Devlet Ağabeyidir. Genel Başkanın mevcut istikrarsızlığa son vermeszi için partiyi olağanüstü kurultaya götürmesi toparlayıcı bir adım olacaktır.

Haberin Devamı

İmza veren MHP üst kurul delegeleri parti tüzüğünde yer alan demokratik haklarını kullanan saygıdeğer ülküdaşlarımızdır. Kongre için imza verenler de vermeyenler de aynı derecede saygı duyulacak ülkücülerdir.

TARTIŞMALAR BİTSİN

MHP, kendi iradesiyle kongreyi belirleme durumundadır. Bunu şehitlerimize anlatamayız. Devlet Bahçeli, parlamenter sistemin tek adamlığa dönüşmemesi için mücadele eden bir siyasi lider olarak kamuoyunun önünde bulunmaktadır. Genel Başkanımızın Türkiye için istediği demokrasiyi MHP içerisinde de uygulamasını istiyoruz. En kısa zamanda olağanüstü kurultayı toplamasını rica ediyoruz. Bu açıklamamız hiçbir grup veya kişiye destek amacını taşımadığı gibi Bahçeli’ye bir tavır olarak da görülmemelidir. Amacımız MHP’nin her mensubunu, barış ve kardeşlik içinde kucaklayan bir demokratik girişimi ortaya koymaktır. Bu, Genel Başkanlık adaylığı açıklaması değildir. Artık iç tartışmaları bitirmeliyiz. Demokratik bir ortamda, hiçbir müdahale olmadan imzalar verildi. Ama değişen, bu imzalar verildikten sonra son günlerde başlayan teşkilat tasviyeleridir. Bunu kabullenmek mümkün değildir. Yapılması gereken arkadaşlarımızı tasviye etmek değildir.”

 

Haberin Devamı

TOPLAM 13 İL 7 İLÇE KAPATILDI

MHP’de olağanüstü kurultay savaşı sertleşti. Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin, dün Çanakakkale il ve Çanakkale Merkez, Çorum Merkez ilçe teşkilatlarının kapatıldığını duyurdu. Teşkilatlarını kapatan partide, böylece feshedilen il sayısı 13, ilçe sayısı 7’ye yükseldi.

YAKIŞMIYOR

GENEL başkan adaylarından Koray Aydın kapatmalara sosyal medyadan  tepki gösterdi. Aydın, “Ülkücü irade demokrasi mücadelesi verirken, maalesef ülküdaşlık hukukuna yakışmayan tavırlar devam ediyor. Kapatma mağduriyetini yaşayan ülküdaşlarımızın hak ve hukuklarını söylediğimiz gibi savunmaya devam edeceğiz. Çare kapatmak değil, ülkücü hareketin önünü açmaktır demeye devam edeceğiz” dedi.                        m ANKARA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!