Bayık’ın emriyle çekilen PKK’lıların 24’ü ölü

Güncelleme Tarihi:

Bayık’ın emriyle çekilen PKK’lıların 24’ü ölü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 21:22

Terör örgütü PKK’nın elebaşılarından Cemil Bayık’ın, il ve ilçelerdeki dağ kadrosunun kırsala çekilme emrinin ardından Mardin’in Nusaybin ilçesinden PYD’nin hâkim olduğu Suriye’nin Kamışlı şehrine geçmeye çalışan 24 terörist öldürüldü. PKK’lılardan 2’sinin örgütün üst düzey yönetiminde bulunduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

TERÖR örgütü PKK’nın elebaşlarından Cemil Bayık, Kandil’den telsizle il ve ilçelerdeki dağ kadrosuna “Bölgeyi terk edin, kırsala çekilin” talimatı verdi. Talimatın ardından önceki gece Mardin’in Nusaybin ilçesi Mezarlık bölgesinde terörist hareketliliği tespit edildi. PKK’nın uzantısı olan PYD’nin kontrolündeki Suriye Kamışlı’ya geçmek isteyen teröristler, güvenlik güçlerince çembere alındı. Düzenlenen operasyonda 24 terörist öldürüldü. Tamamı dağ kadrosundan olan PKK’lılardan 2’sinin örgütün üst düzey yönetiminden olduğu ileri sürüldü. Teröristlerle birlikte 15 Kalaşnikof tüfek, 2 M-16 tüfeği, 3 RPG-7 roketatar, 2 tabanca, termal özellikli gece görüş dürbünleri ile silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

‘YAKIN, YIKIN’ DENİLİYORDU

Terörist Cemil Bayık’ın bölgeye gönderdiği, geçen hafta perşembe günü güvenlik güçlerine teslim olan keskin nişancı ve 6 adamından ikisi daha verdikleri ifadelerde nasıl kandırıldıklarını anlattı. Teslim olan teröristlerden ilki, “Hendek kazarak özgürlüğü yakalayacağımıza inandık” diyerek şunları söyledi: “Pişman olduk, en azından yaptığımızın yanlış olduğunu öğrendik. Çünkü halk kalmadı. Halka o kadar zarar verildi ki, yanlışımızı, hatamazı anladık, devlet güçlerine sığındık. ‘Yakın, eşyaları falan yakın, size engel olan büyük binaları yakın, yıkın’ deniliyordu. Hendek işleri başlarken tamamıyla halkın yararına olacağı söylendi. Fakat halkı dinlemiyorduk, dinletilmiyorduk. Eğer özgürlük yakalanacaksa bu hendeklerle yakalanacak, biz başlarken böyle inandık, ondan etkilendik. Fakat sonradan gördük ki, işin gerçeği öyle değil. Eğer bir faydası olsaydı, bir yararı olsaydı insanlar evlerini terk edip bırakıp gitmezdi. Ortadadır her şey. Halkın yararına ne olacak? Gariban insanlar, biz bunu geç de olsa anladık.”

Haberin Devamı

İkinci terörist ise tünel kazma işlerinde çalıştığını belirterek şöyle dedi: “Bilmiyordum böyle olduğunu. Millet bahsedince, güzel falan sandım böyle katıldım. 20 gün kadar tünelde çalıştım. Ama ben ‘yapamıyorum’ dedim. Buraya (örgüte) geldiğimde pişmandım ilk günden. Eve gitmek istedim, göndermediler. En sonunda yol budum, geldik arkadaşlarla teslim olalım dedik. Teslim olduk, askerler de bize iyi davrandı.”

Haberin Devamı

GENELKURMAY’DAN BİLANÇO

Genelkurmay Başkanlığı, önceki gün, Şırnak’ta 3 ve Hakkâri Yüksekova’da 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Genelkurmay’ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, operasyonlar başladığından bu yana etkisiz hale getirilen PKK’lı terörist sayısı Mardin Nusaybin’de 267, Yüksekova’da 183 ve Silopi’de ise 12 oldu. Yüksekova’daki aramalarda bir teröristin cesedi bulundu. Şırnak Silopi’de 2, Hakkâri Çukurca’da ise 1 terörist teslim oldu. Operasyonlarda öldürülen teröristlerin üzerinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Siirt Şirvan’da da bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış 2 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Haberin Devamı

Adana’da dün sabaha karşı Seyhan ilçesi Küçükdikili Mahallesi Şehitlik Caddesi’nde devriye gezen Terörle Mücadele Şube ekibinin zırhlı aracına 3 PKK’lı terörist tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada 1 PKK’lı terörist öldürüldü, 2’si kaçtı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!