Avrupa basınına tepki: Tayyip’le Erdoğan’la ne alakası var

Güncelleme Tarihi:

Avrupa basınına tepki: Tayyip’le Erdoğan’la ne alakası var
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 21:57

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa’ya ve Türkçe manşetle çıkan İsviçreli Blick gazetesine tepki göstererek, “16 Nisan için adeta tüm Avrupa ‘Hayır’ seferberliğine çıktı. Gazeteleri Türkçe ‘Hayır’ manşetleriyle çıkıyor: ‘Diktatör Erdoğan’a hayır.’ Bu bir sistem oylaması. Tayyip’le, Erdoğan’la ne alakası var” dedi. Erdoğan, dün Afyonkarahisar’da toplu açılış töreninde özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

BEDEL ÖDÜYORUZ

“Avrupa’da vatandaşlarımızla atlarıyla, itleriyle, kinleriyle, nefretleriyle saldıranlara karşı bedel ödüyoruz. Hollanda’da seçim var. Atların, itlerin sahiplerinin ne yapılacağı ortaya çıkacak. Bunların medenilikle alakası yok. Bunların modern dünyayla alakası yok. 16 Nisan halk oylaması için adeta tüm Avrupa ‘Hayır’ seferberliğine çıktı. Gazeteleri Türkçe ‘Hayır’ manşetleriyle çıkıyor. Fakat bir taraftan da mutluyum. Niye? Çünkü gazeteler başlıklarını Türkçe atıyor. ‘Diktatör Erdoğan’a hayır.’ Yahu bunun benim şahsımla alakası yok ki. Türkiye’de bu bir sistem oylaması, bir sistemin değişikliği. Tayyip ile ne alakası var, Erdoğan ile ne alakası var?

HAYIR KARNAVALLARI

Sokaklarında ülkemize ve milletimize hakaretler içeren kıyafetlerle ‘Hayır’ karnavalları düzenleniyor. ‘Hayır’ diyen herkese tüm kapılar sonuna kadar açık. Ama ‘Evet’ derseniz karşınızda polisiyle, atıyla, itiyle insanlık dışı bir duvar buluyorsunuz. Ülkemizin kendi konsolosluk binamızda toplantı yapmak isteyen bir hanımefendi bakanı engellemek için iki saat içinde OHAL ilan ettiler. Türkiye’yi ziyarete gelen Batılılar bize diyor ki ‘OHAL ne zamana kadar sürecek?’ Size ne ya? Bir saatte, iki saatte utanmıyor musunuz OHAL ilan ediyorsunuz, Türkiye’nin bir bayan bakanını kendi konsolosluğuna sokmamak için. Hatta sonradan öğreniyoruz ki polislerine vur emri dahi vermişler. Ya karşınızda bir kadın bakan, yanında çoğunluğu kadın olan üç beş kişilik ekibi, birkaç koruma görevlisi var. Bunun için OHAL ilan edilir mi?

Haberin Devamı

BİZİM DÜŞMANLIĞIMIZ YOK

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması onları öyle endişelendiriyor ki bunu engellemek için kendi değerlerini ayaklar altına almaktan çekinmiyorlar. Onların kabusu darbelerle, krizlerle, kaoslarla dize getirdikleri Türkiye’nin ayakları üzerinde durmak bir yana koşar adım hedeflerine ilerlemesidir. Almanya’ya, Avusturya’ya, Hollanda’ya, Belçika’ya bir düşmanlığımız yok. Mülteci akını karşısında paniğe kapılıp ‘Aman sınırlarınız sıkı tutun, biz size her türlü desteği sağlarız’ deyip Türkiye’yi ortada bırakmak Avrupa’nın kendi ayıbıdır.

Haberin Devamı

Güven ve istikrar ortamının garantisi olacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni engellemek için tüm güçleriyle çalışıyorlar. Hadi Avrupalıları anladık da bizim ana muhalefet partisine ne oluyor? Anayasa değişikliği ile uzaktan yakından ilgisi olmayan hususları sanki öyleymiş gibi anlatıyorlar. Bu şekilde milletimizin kafasını bulandırıp Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşıyorlar.”

FAŞİZMİN RUHU AVRUPA’DA KOL GEZİYOR

AVRUPA, kendi korkularının içinde boğulmaya doğru gidiyor. Türk korkusu, İslam korkusu aldı başını gidiyor. Hiçbir şeyleri kalmadığı için hayata tutunabilmek uğruna kendilerine sığınan mültecilerden bile korkuyorlar. Kendilerinden olmayan her şeye düşman kesiliyorlar. Geçmişte bunlar Yahudilere de böyle davranmadılar mı? Roman kardeşlerime aynı muameleyi yapmadılar mı? Boşnakların sırf Müslüman olduğu için katledilmesine göz yumdular. Şimdi özellikle ülkemize karşı tutumlarıyla AB’nin içini boşalttılar. Bundan sonra ne AB’nin ne de herhangi Avrupa ülkesinin kimseye demokrasi, özgürlük, adalet, hukuk dersi verme hakkı kalmamıştır. Faşizmin ruhu Avrupa sokaklarında kol geziyor. Kendilerine benzetemedikleri herkesi dışlayan Avrupalılar aslında kendi karanlık akıbetlerini hazırladıklarının farkında değiller. Biz Türkiye olarak Avrupa ülkelerindeki ırkçılara karşı demokrasiyi, insan haklarını, hukuku savunmaya devam edeceğiz. Avrupa ülkelerinin bu değerlere bizden daha fazla ihtiyacı olduğu bir döneme giriyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!